UPDATE #NOW

Αν έχεις iPhone, αυτό το hack θα σου λύσει τα χέρια


JTeam

17 Αυγούστου 2022

iPhone πάνω σε MacBook
Pexels.com
Ήξερες ότι μπορείς να προγραμματίσεις συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο του iPhone;

Λίγα πράγματα είναι πιο εκνευριστικά από το να γράφεις τη διεύθυνσή σου ξανά και ξανά όταν θέλεις να κάνεις μία παραγγελία γιατί έκανες ένα ορθογραφικό ή να γράφεις το email σου ξανά και ξανά όταν συμπληρώνεις μια ηλεκτρονική φόρμα από το κινητό σου, για να γλιτώσεις υποτίθεται χρόνο. Αν δεν θέλεις λοιπόν να γράφεις ολόκληρη την ηλεκτρονική σου διεύθυνση ή τη διεύθυνση του σπιτιού σου ή ακόμα και εκφράσεις που χρησιμοποιείς συχνά, τα iPhone σου δίνουν τη δυνατότητα να προγραμματίσεις εύκολα συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο.

Από τις Ρυθμίσεις του κινητού πρέπει να πατήσεις στην επιλογή Γενικά και να επιλέξεις το Πληκτρολόγιο. Από εκεί μπορείς να επιλέξεις την Αντικατάσταση Κειμένου και να προγραμματίσεις τις πληροφορίες που σε βολεύουν.

Μια καλή ιδέα είναι να μην επιλέξεις ολόκληρες λέξεις για τις συντομεύσεις σου, διαφορετικά η διεύθυνσή σου θα εμφανίζεται κάθε φορά που γράφεις τη λέξη «διεύθυνση». Προτίμησε συντομεύσεις όπως «δθσ» ή, αν έχεις καλή μνήμη, έναν μοναδικό τριψήφιο αριθμό.

Αν μάλιστα χρησιμοποιείς κι άλλες συσκευές της Apple, οι συντομεύσεις σου συγχρονίζονται μέσω του iCloud και στο λάπτοπ ή το τάμπλετ σου, διευκολύνοντας την καθημερινότητά σου ακόμη περισσότερο.