UPDATE #NOW

Τι πρέπει να προσέχετε όταν συνδέεστε στο Wi-Fi


JTeam

29 Αυγούστου 2022

Τι πρέπει να προσέχετε όταν συνδέεστε στο Wi-Fi
Oι συσκευές της Apple παρέχουν μεγαλύτερη σιγουριά από τις εναλλακτικές. Αυτό δε σημαίνει πως είμαστε ασφαλείς, όμως, απλώς επειδή έχουμε iPhone, iPad ή Mac υπολογιστή

Μέχρι σήμερα, υπήρχε ένα bug το οποίο, με τον κατάλληλο συνδυασμό χαρακτήρων, επιτρέπει σε hackers να "ξεγελάσουν" τις συσκευές» - το iOS 14.7 προσπάθησε να το διορθώσει. Υπάρχουν, όμως, τεχνικά ατοπήματα. Οι περισσότεροι, δε θα συνδεόμασταν χειροκίνητα το δίκτυο με παράξενο ή ύποπτο όνομα.

Αν έχουμε τις ρυθμίσεις ανοιχτές, όμως, αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα.

Οι επιθέσεις μέσω Wi-Fi έχουν πολλές σκοπιμότητες. Η συνηθέστερη, είναι για απλή παρακολούθηση και αποκρυπτογράφηση των δεδομένων μας. Η παρακολούθηση τοποθεσίας, ωστόσο, είναι σχεδόν εξίσου συνηθισμένη. Άλλος λόγος, είναι η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή.

Είναι λοιπόν σημαντικό, όσοι εγκαταστήσαμε την τελευταία ενημέρωση, να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις και να μην επιτρέπουμε στο iPhone ή το iPad μας να συνδέεται αυτόματα σε κανένα δίκτυο. Ας μη χρησιμοποιούμε δημόσια hotspots και, αν είναι ανάγκη να το κάνουμε, ας ελέγξουμε αν το VPN είναι αξιόπιστο.