UPDATE #NOW

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε την Liz Truss στο Κάστρο Balmoral


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2022

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε την Liz Truss στο Κάστρο Balmoral
@theroyalfamily
H Liz Truss είναι η 15η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια βασιλείας της Ελισάβετ Β'

Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Liz Truss, δεν προλαβαίνουμε τα memes που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και θίγουν την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Μεγάλη Βρετανία, μετά την παραίτηση του Boris Johnson.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε και καλωσόρισε τη νέα πρωθυπουργό, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιστάσεις, με την Liz Truss, να είναι η 15η πρωθυπουργός που υπηρετεί την χώρα, όσο έχει τα ηνία η βασίλισσα. Από το 1952 δηλαδή μέχρι και σήμερα. Πρώτος πρωθυπουργός που είχε επισημοποιήσει η Βασίλισσα ήταν ο Winston Churchill το 1952.

Με αφορμή την εκλογή της Liz Truss ως νέας πρωθυπουργού της χώρας, ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram έκανε μια ανάρτηση, η οποία περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ με τους 15, πλέον, πρωθυπουργούς που έχουν κυβερνήσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βασίλισσα αρχικά πέρασε σχεδόν 40 λεπτά με τον Johnson και τη σύζυγό του, αποδεχόμενη την παραίτησή του, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να δηλώνουν: «Ο δεξιός αξιότιμος βουλευτής Μπόρις Τζόνσον είχε συνάντηση με την Βασίλισσα σήμερα το πρωί και υπέβαλε την παραίτησή του από πρωθυπουργός, την οποία η Αυτή Μεγαλειότατη αποδέχθηκε ευχαρίστως».

Στην συνέχεια η επισήμως νέα πρωθυπουργός, Liz Truss, δεσμεύτηκε να οδηγήσει τη Βρετανία έξω από την «θύελλα» που επικρατεί, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα ιστορικό πακέτο επιδοτήσεων και φορολογικών περικοπών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την ανοικοδόμηση της οικονομίας.