UPDATE #NOW

«Στη Chevron χεστήκ@με για εσάς»: Ο Adam McKay κράζει την εταιρία πετρελαίου με μια απίθανη διαφήμιση


JTeam

3 Οκτωβρίου 2022

«Στη Chevron χεστήκ@με για εσάς»: Ο Adam McKay κράζει την εταιρία πετρελαίου με μια απίθανη διαφήμιση
Indiewire Magazine
Μία διαφήμιση που είναι τρομακτικά αληθινή

Μία διαφήμιση που αρχικά θεώρησαν ότι είναι άλλη μία που έφτιαξε η Chevron, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες πετρελαίου στον κόσμο και που συνήθως διατείνεται ότι νοιάζεται για τις αμερικάνικες οικογένειες.

«Εμείς στη Chevron πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από τη ζωή», ακούγεται ο αφηγητής, ενώ βλέπουμε ένα νεογέννητο και μερικά άλλα θαύματα της φύσης. Και συνεχίζει: «και η πιο πολύτιμη ζωή είναι η νεκρή», για να δείξει ότι το πετρέλαιο είναι προιόν της οργανικής ύλης, που ήταν κάποτε ζωντανή και βρέθηκε υπό ακραία πίεση για εκατομμύρια χρόνια.

Οι φωτογραφίες με χαρούμενα όμορφα ζευγάρια και οικογένειες συνεχίζουν ενώ ακούμε «πετρέλαιο που μπορούμε να επεξεργαστούμε και να πουλήσουμε ως βενζίνη, έτσι ώστε ένα αεροπλάνο να μπορεί να μετακινήσει έναν επιχειρηματία 3.000 μίλια για να φάει βραδινό με κάποιον».

Η διαφήμιση του σκηνοθέτη Adam McKay (που έκανε το Succession και το Don't Look Up), καταλήγει στο περιεκτικό «Γιατί στο τέλος της ημέρας, δεν δίνουμε δεκάρα για εσάς, τα περίεργα παιδιά σας ή τα βρωμόσκυλά σας». Το βίντεο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Twitter του McKay και στον λογαριασμό του στο YouTube για τις Hyperobject Industries

Ο σκηνοθέτης, που δεν μασάει τα λόγια του σε οτιδήποτε αφορά την κλιματική αλλαγή, μίλησε για αυτό του το εγχείρημα. «Η ιδέα ήταν να κάνουμε ένα βίντεο που να κοροιδεύει το πώς η Chevron, μαζί με άλλες εταιρίες πετρελαίου μάς δολοφονούν κάθε μέρα». Για να τονίσει κι άλλο την άποψή του για τη Chevron, ανέβασε screenshots από τυφώνες σε δελτίο ειδήσεων, αλλάζοντας τον τίτλο, για να ονομάσει τον τυφώνα Chevron.

Jenny.Gr

Το σενάριο ανήκει επίσης στον McKay, η αφήγηση στον Steven San Miguel και η παραγωγή στη Staci Roberts-Steele. Να πούμε βεβαίως ότι ο σκηνοθέτης δεν μένει μόνο στα λόγια ή σε σατιρικά βίντεο. Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, δώρισε 4 εκατ. δολάρια στο Climate Emergency Fund και μπήκε στην επιτροπή των σκηνοθετών του οργανισμού, ο οποίος ξεκίνησε το 2019, ως γέφυρα μεταξύ της φιλανθρωπίας και του ακτιβισμού για το κλίμα. Μέχρι σήμερα, ο Adam McKay έχει συνεισφέρει τα περισσότερα. Όπως και αυτό το αστείο, αλλά και τόσο θλιβερό βίντεο.