UPDATE #NOW

Black Panther: Wakanda Forever: Το trailer του sequel είναι επικό και γεμάτο από την απουσία του Chadwick Boseman


Κλέλια Φατούρου

3 Οκτωβρίου 2022

 Black Panther: Wakanda Forever: Το trailer του sequel είναι επικό και γεμάτο από την απουσία του Chadwick Boseman
Ένα επικό trailer γεμάτο συναισθηματική φόρτιση

Έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια από τότε που ο Black Panther έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες, φέρνοντας στις οθόνες μας έναν αγαπημένο υπερήρωα, τον οποίο ενσάρκωνε ο Chadwick Boseman, που έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή.

Τώρα έχουμε το sequel, "Black Panther: Wakanda Forever", που κάνει πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου. Οι λεπτομέρειες της πλοκής παραμένουν επτασφράγιστες, αλλά το πρώτο teaser που παρουσιάστηκε στο Comic-Con, μάς έδωσε μία πάρα μικρή γεύση. Το φρέσκο trailer δείχνει ένα έθνος που προσπαθεί να συνεχίσει μετά την απώλεια του βασιλιά του, T'Challa, γεγονός που δεν ανήκει μόνο στη μυθοπλασία.

Βλέπουμε παλιούς αγαπημένους γνώριμους, όπως η Angela Basset, ως Βασίλισσα Ramonda, η Lupita Nyong'o ως κατάσκοπος Nakia, η Letitia Wright ως πριγκίπισσα Shuri, ο Winston Duke ως πολεμιστής M'Baku και η Danai Gurira.

Το πιο συγκινητικό κομμάτι του sequel είναι ότι κανείς δεν ήθελε να αντικαταστήσει τον Chadwick Boseman μετά τον θάνατό του, αλλά να δημιουργηθεί ένας νέος χαρακτήρας. Το νέο κοστούμι του Panther είναι εκεί, αλλά η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Μάλλον όμως θα είναι γυναίκα.

Ο σκηνοθέτης Ryan Coogler μίλησε για τη δυσκολία της επιστροφής στα γυρίσματα χωρίς τον συνάδελφο και φίλο του, αλλά θεώρησε ότι η διαδικασία ήταν λειτούργησε σαν κάθαρση για όλους, που περνούσαν τη φάση του πένθους. «Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να συνεχίσω εγώ αλλά και η οικογένεια του Black Panther. Είχα την ιδέα για μία ταινία που θα είχε τα στοιχεία που είχαμε ήδη γράψει αλλά θα ταίριαζαν και σε ανθρώπους που πονούν όσο εγώ».

Ο νέος κόσμος του Wakanda κυβερνάται από τον ισχυρό ηγέτη Namor, που κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογραφικό κόσμο της Marvel, αλλάζοντας κάποια στοιχεία από τα comics, προκειμένου να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Black Panther. Ο σκηνοθέτης της ταινίας ελπίζει ότι θα είναι ένα συναισθηματικό blockbuster που θα είναι επικό αλλά και τρυφερό. «Θέλω να είναι σαν ένα άγριο όνειρο που θα είχε κάποιος, αλλά που μοιάζει περισσότερο με πραγματικότητα».