UPDATE #NOW

The Batman 2: Ο Barry Keoghan είναι ο νέος Joker (αλλά δεν μπορούσε να το πει πουθενά)


Κλέλια Φατούρου

4 Οκτωβρίου 2022

The Batman 2: Ο Barry Keoghan είναι ο νέος Joker (αλλά δεν μπορούσε να το πει πουθενά)
Instagram/Barry Keoghan
Είμαστε έτοιμοι για Robert Pattinson, Paul Dano και Barry Keoghan

Αν είδες τον τελευταίο Batman, με τον εξαιρετικό Robert Pattinson, σε σκηνοθεσία Matt Reeves, θα θυμάσαι σίγουρα την τελευταία σκηνή, με τον Riddler (Paul Dano), να συζητά με κάποιον που καταλαβαίνουμε ότι είναι ο Joker, χωρίς να έχουμε εικόνα.

Τώρα έχουμε, και μαθαίνουμε ότι ο Joker που έκλεισε το "The Batman" και θα επιστρέψει στο sequel είναι ο ηθοποιός Barry Keoghan. Αν και αρχικά ήθελε να είναι ο Riddler, πήρε έναν εξίσου σπουδαίο ρόλο και το κατάφερε μέσα από το βίντεο που ο ίδιος έδωσε στον παραγωγό.

Πριν από περίπου 3 χρόνια, συναντήθηκε με τον παραγωγό Dylan Clark, και του ζήτησε να δει την κασέτα, αν και ο Paul Dano είχε ήδη επιλεχθεί για τον ρόλο. 4 μήνες αργότερα, ο Keoghan δέχτηκε ένα τηλέφωνο από τον Clark. «Θέλουν να υποδυθείς τον Joker, αλλά δεν πρέπει να το πεις σε κανένα».

Να πούμε βεβαίως ότι ενώ στον κινηματογράφο ακούσαμε απλώς τη φωνή του, κυκλοφόρησε μία σκηνή που δεν είδαμε στην ταινία και δείχνει τον Batman να μιλά με έναν αγνώριστο Joker, από το μακιγιάζ και τα προσθετικά. Το πρόσωπο είναι θολό, η φωνή ανατριχιαστική, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος ηθοποιός τον ενσαρκώνει.

Ο Keoghan αντιμετώπισε τον Joker ως ένα γοητευτικό, πληγωμένο και κατεστραμμένο αγόρι. «Ήθελα να είναι ανθρώπινος πίσω από όλο αυτό το μακιγιάζ. Θέλω οι άνθρωποι να μπορέσουν να ταυτιστούν μαζί του. Να καταλάβουν ότι φορά ένα προσωπείο».

Το sequel του Batman έχει πάρει ήδη το πράσινο φως και ξέρουμε ότι ο Matt Reeves θα παραμείνει στη σκηνοθεσία, αλλά ο Keoghan δεν ξέρει ακόμα κάτι παραπάνω. «Θα είμαι εκεί φίλε μου, αν με πάρουν. Θα είμαι εκεί».

Μίλησε επίσης για τη συνεργασία του με την Emerald Fennell για την ταινία εποχής "Saltburn" και πόσο διαφορετικά νιώθει όταν τον σκηνοθετεί γυναίκα. «Με τους άντρες, νιώθω ότι πρέπει να προσέχω. Αλλά με τις γυναίκες, επιτρέπεις στον εαυτό σου να είναι πιο ανοιχτός και ευάλωτος, και όταν είσαι ευάλωτος, έχεις μεγαλύτερη πρόσβαση στον ρόλο. Υπάρχει μάλλον κάτι μητρικό εκεί. Το όνειρό του, ωστόσο, είναι να δουλέψει με τον Taika Waititi. Τον καταλαβαίνουμε.

TAGS