UPDATE #NOW

Το sequel του Joker επιστρέφει και ο Joaquin Phoenix διαβάζει χαλαρός το σενάριο


Κλέλια Φατούρου

8 Ιουνίου 2022

Το sequel του Joker επιστρέφει και ο Joaquin Phoenix διαβάζει χαλαρός το σενάριο
Instagram/Toddphillips
Το sequel του Joker είναι γεγονός

Ο Joaquin Phoenix επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε Όσκαρ το 2019 και η φωτογραφία του σκηνοθέτη Todd Philips το επιβεβαιώνει.

Το sequel του Joker έχει ήδη τον τίτλο "Joker: Folie a Deux", δηλαδή τρέλα για δύο. Για την ακρίβεια, έτσι περιγράφεται ο όρος μίας ψυχικής νόσου που μοιράζονται δύο άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους.

Η πρώτη ταινία ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία για το 2019, με κέρδος 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Είναι επίσης το βιβλίο comic με τα περισσότερα κέρδη. Έλαβε συνολικά 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερου Soundtrack (Hildur Guonadottir).

Παρόλα αυτά, ήταν μία ταινία που δίχασε για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τις ψυχικές νόσους, παρουσιάζοντας μία πολύ ιδιαίτερη και συγκεκριμένη εκδοχή του Joker. Ένας κωμικός και part-time κλόουν, ο Arthur Fleck, προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην και να διαχειριστεί την ψυχική του νόσο. Μέχρι που γίνεται τοπικός ήρωας στην Gotham City και προκαλεί ξεσηκωμούς.

Στις φωτογραφίες που ανέβασε ο σκηνοθέτης, βλέπουμε το εξώφυλλο του σεναρίου, δια χειρός Scott Silver και Todd Philips και τον Phoenix να το μελετά και να καπνίζει. Ξέραμε ότι θα υπάρξει συνέχεια, αλλά η πανδημία έβαλε μία άνω τελεία σε αυτό το project.

TAGS