UPDATE #NOW

Η Βίλμα είναι και επίσημα λεσβία στη νέα ταινία Scooby-Doo (αν και το ξέραμε χρόνια)


Κλέλια Φατούρου

5 Οκτωβρίου 2022

Η Βίλμα είναι και επίσημα λεσβία στη νέα ταινία Scooby-Doo (αν και το ξέραμε χρόνια)
Ένας χαρακτήρας που ξέραμε ότι είναι gay, αλλά ήταν επί χρόνια «στην ντουλάπα»

Το ξέραμε, το υποθέταμε, και επιβεβαιώθηκε. Η Βίλμα είναι μέρος της gay κοινότητας και ο σκηνοθέτης Audie Harrison το έκανε πράξη στην τελευταία animated ταινία Scooby-Doo, με τον Halloween τίτλο "Trick or Treat Scooby-Doo!".

Στην ταινία, η πανέξυπνη Βίλμα, με τη φωνή της Kate Micucci, νιώθει πράγματα για την Coco Diablo, την αρχηγό του συνδικάτου εγκλημάτων που κυκλοφορεί με στολές Halloween. Το Twitter ενθουσιάστηκε, όπως ήταν επόμενο, και κυκλοφορούν διάφορα clips της ταινίας, όπου αποκαλύπτεται η σεξουαλική ταυτότητα της Βίλμα.

Ένα φανταστικό βίντεο από την πρώτη γνωριμία τους, με τη Βίλμα να παγώνει και να κοκκινίζει, ενώ κάνει τικ στα προτερήματά της. Και το βίντεο όπου το παραδέχεται στην κολλητή της, Δάφνη, η οποία της λέει ότι δεν ήξερε ότι ο τύπος της ήταν καταδικασμένοι εγκληματίες. «Τύπος, Τι τύπος; Ποιος έχει χρόνο για τέτοια; Μα ποιον κοροιδεύω; Μου αρέσει πάρα πολύ. Τι θα κάνω;», εξομολογείται η Βίλμα.

Η σεξουαλικότητά της ήταν ένα θέμα που ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρο, ωστόσο το ξέραμε όλοι και απλώς υπήρχε σαν υπαινιγμός. Το παραδέχτηκαν εξάλλου και ο James Gunn, που έγραψε τις live-action ταινίες στις αρχές του 2000 αλλά και ο παραγωγός της σειράς Mystery Incorporated, Tony Cervone.

Ο Gunn είχε κάνει ένα tweet το 2020, λέγοντας ότι είχε προσπαθήσει να δώσει ορατότητα στην ταυτότητα της Βίλμα, αλλά οι Warner Bros. «συνέχισαν να το κρατούν κρυφό, μέχρι που έγινε ένα μυστήριο, μέχρι που άλλαξε εντελώς και απέκτησε αγόρι». Ο δε Tony Cervone είχε ανεβάσει τη Βίλμα, κατά τη διάρκεια του Pride Month, γράφοντας ότι «Προφανώς δεν εκπροσωπώ κάθε εκδοχή της Βίλμα Ντίνκλι, αλλά είμαι ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά που εκπροσωπεί αυτή. Ξεκαθαρίσαμε τις προθέσεις μας όσο μπορούσαμε πριν από 10 χρόνια και οι περισσότεροι fans το κατάλαβαν. Όσοι δεν το αντιλήφθηκαν, προτείνω να κοιτάξετε πιο προσεκτικά. Δεν είναι κάτι νέο». Το coming out της όμως είναι.