UPDATE #NOW

BAFTA: Ο νέος κανόνας που αυξάνει την ορατότητα των γυναικών στις κατηγορίες


JTeam

7 Οκτωβρίου 2022

BAFTA: Ο νέος κανόνας που αυξάνει την ορατότητα των γυναικών στις κατηγορίες
Instagram/BAFTA
Οι κανονισμοί που έπρεπε να είχαν ήδη αλλάξει

Η Βρετανική Ακαδημία των Τεχνών στην Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο μόλις άλλαξε τους κανόνες για μερικά τηλεοπτικά βραβεία έτσι ώστε να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στις υποψηφιότητες.

Σε ένα δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε, τα βραβεία BAFTA αναφέρουν ότι οι 3 top κατηγορίες στη σκηνοθεσία και και την ερμηνεία θα πάνε αυτόματα σε επιτροπή για το 2023. «Αυτή η νέα παρέμβαση είναι μία πρωτιά για τα βραβεία και θα αυξήσει την ορατότητα των γυναικών σε μία σκηνή με μεγάλη λίστα, με σκοπό να ενισχυθεί αριθμητικά η εκπροσώπησή του».

Στις κατηγορίες της τηλεόρασης, δεν υπήρχαν καθόλου γυναίκες στη σκηνοθεσία, ούτε στην κατηγορία multicamera. Όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες τον Μάρτιο , ο βρετανικός οργανισμός We Are Doc Women εξέφρασαν την αντίθεσή τους δημόσια. Στην κατηγορία της ψυχαγωγικής τηλεόρασης, υπήρξε μόνο μία υποψήφια, η Alison Hammond.

Ακολουθούν και άλλες αλλαγές. Η αρχική κατηγορία για την πρωτότυπη μουσική θα χωριστεί σε δύο καινούριες. Σε μουσική για αληθινή ιστορία και σε μουσική και φανταστικές ιστορίες. Τέλος, μπαίνουν στις λίστες και σόου που δεν βασίζονται σε σενάριο, δημιουργώντας μία δική τους κατηγορία.

«Η τηλεόραση και ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει το περιεχόμενό της εξελίσσεται συνέχεια και είναι βασικό να προσαρμοστούμε σε αυτό. Είμαστε στην προνομιούχα και μοναδική θέση να μπορούμε να προκαλούμε θετική αλλαγή. Χαίρομαι που οι αλλαγές για τα 2023 BAFTA TV Awards αφορούν την ανισότητα στα φύλα και αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας στο να διευρύνουμε την εκπροσώπηση», δήλωσε η επικεφαλής των BAFTA, Sara Putt. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου 2023.