UPDATE #NOW

James Bond: Ο Sam Mendes θέλει να σκηνοθετήσει γυναίκα τη νέα ταινία. Κι εμείς το ίδιο


Κλέλια Φατούρου

15 Σεπτεμβρίου 2022

James Bond: Ο Sam Mendes θέλει να σκηνοθετήσει γυναίκα τη νέα ταινία. Κι εμείς το ίδιο
Μήπως να ασχοληθούμε πρώτα με τη σκηνοθεσία και μετά με τον ρόλο;

Κι ενώ έχουμε επικεντρωθεί όλοι, ηθοποιοί, παραγωγοί και απανταχού fans, στο αν ο επόμενος James Bond θα πρέπει να είναι γυναίκα, straight άντρας διαφορετικού χρώματος ή gay, ο Sam Mendes ήρθε και μίλησε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Ο σκηνοθέτης των Bond ταινιών, "Spectre" και "Skyfall", ανησυχεί περισσότερο για τη δική του δουλειά και ποιός θα έπρεπε να την αναλάβει, προκειμένου να εξελιχθούμε. Αν και πιστεύει ότι η κληρονομιά του Bond είναι τεράστια και ότι είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσει κάποιος νεότερος ηθοποιός αλλά και οποιοσδήποτε μετά τον μοναδικό Daniel Craig.

«Δεν ζηλεύω καθόλου την Barbara που καλείται να βρει τον επόμενο James Bond (είπε αναφερόμενος στην παραγωγό). Ο Craig αναζωογόνησε το franchise και θα είναι δύσκολο να βρεθεί ο σωστός. Βασικά, ας επαναδιατυπώσω. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει εξέλιξη στον ρόλο, αλλά το ίδιο πρέπει να συμβεί και στη σκηνοθεσία. Θεωρώ ότι θα ήταν καταπληκτικό να δούμε γυναίκα στη σκηνοθεσία, είπε και ναι, αυτό έχει απόλυτη λογική.

Ο σκηνοθέτης του No Time to Die ήταν ο Cary Joji Fukunaga ενώ είδαμε και την πρώτη πράκτορα 007, μέσα από τη Lasana Lynch. O Craig και η παραγωγός Barbara Broccoli έχουν δώσει τη δική τους οπτική για το ποιος θα είναι ο επόμενος Bond, επιμένοντας ότι είναι ένας ανδρικός ρόλος και ότι εξέλιξη θα σήμαινε τη δημιουργία νέων ρόλων για γυναίκες. Η πληροφορία όμως που μάς χαροποίησε είναι ότι ο Idris Elba είναι ο επικρατέστερος για τη συνέχεια και αυτό σημαίνει σίγουρα εξέλιξη. Ο ίδιος ωστόσο το απέκλεισε θεωρώντας ότι δεν κάνει για αυτόν τον ρόλο. Εμείς άποψη δεν μπορούμε να έχουμε Idris μου;

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη ταινία θα καταφτάσει σε τουλάχιστον 2 χρόνια, εφόσον θέλουν να είναι κάτι καινούριο, μία διαφορετική προσέγγιση από όσα έχουμε δει. Μήπως η ιδέα του Sam Mendes θα φέρει αυτό το νέο στοιχείο;