UPDATE #NOW

Gina Barbachano & Walter Meyenberg: Οι βραβευμένοι mixologists, από τo Μεξικό στο Daios Cove x The Clumsies Summer Festival


Κλέλια Φατούρου

17 Οκτωβρίου 2022

Gina Barbachano & Walter Meyenberg: Οι βραβευμένοι mixologists, από τo Μεξικό στο Daios Cove x The Clumsies Summer Festival
Συμμετείχαν στο Daios Cove x The Clumsies Summer Festival και το λάτρεψαν

Η Gina Barbachano και ο συνάδελφος και φίλος της, Walter Meyenberg, μπορούν να δηλώνουν περήφανα ότι είναι οι bar managers του Hanky Panky, που φέτος μπήκε στη 13η θέση της λίστας με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν αρκετό δημιουργικό, αφού συμμετείχαν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Daios Cove στην Κρήτη, σε συνεργασία με το αθηναικό μπαρ "The Clumsies". Η Gina ταξίδεψε μέχρι την Ινδία για να αναλάβει το βραβευμένο Four Seasons Hotel Bengaluru, και οι δύο mixologists μίλησαν στο Jenny.gr για την εμπειρία τους και τα μυστικά της δουλειάς.

Η μεξικάνικη κουλτούρα είναι πανταχού παρούσα στα κοκτέιλ τους, ειδικά όταν ταξιδεύουν. «Πέρασα υπέροχα στο Daios Cove x The Clumsies Summer Festival. Ήταν διασκεδαστική εμπειρία, γιατί μπορούσα να δω πίσω από τις κουρτίνες του ξενοδοχείου τις αντιδράσεις του κόσμου όταν δοκίμαζαν τα κοκτέιλ, Πώς απολάμβαναν το ποτό τους και σε τι διαφέρουν», περιγράφει η Barbachano. Ο Walter, από την άλλη μιλά για μία φανταστική εμπειρία. «Η φιλοξενία του Daios Cove είναι σε ένα άλλο επίπεδο».

Η λίστα των κοκτέιλ ήταν προφανώς εμπνευσμένη από το καλοκαίρι, με το ρούμι και την τεκίλα να πρωταγωνιστούν. Αυτό όμως που εμπνέει σταθερά τον Walter είναι οι φίλοι, το φαγητό, μία πόλη, μία συγκινητική στιγμή. Ποιος είναι ο αγαπημένος συνδυασμός κοκτέιλ-φαγητού της Gina; «Αγαπώ το Negroni Sbagliato και συνήθως το συνοδεύω με υδατάνθρακες (γελάει). Σαν το πιάτο που έχουμε στο Hanky Panky με γλασαρισμένο short rib, πουρέ γλυκοπατάτας και μία μεξικάνικη σάλτσα (mole)».

Ταξιδεύοντας και δουλεύοντας στην Ινδία, συνειδητοποίησε ότι οι γυναίκες στον χώρο της είναι πολύ λιγότερες, σε σχέση με την πόλη της, το Μεξικό. Λάτρεψε όμως τις γεύσεις τους και την πραγματικότητα πίσω από αυτές. «Αυτή η δουλειά παραμένει ένας δύσκολος τομέας για τις γυναίκες, αλλά βλέπω ότι τα πράγματα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για τις νεότερες γενιές».

Jenny.Gr

Το Hanky Panky, που βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τα top 50 μπαρ στον κόσμο, είναι «ένα speakeasy bar με 40 θέσεις και ένα όνομα που εμπνέεται από το ομώνυμο κοκτέιλ της Ada Coleman.Η σπουδαία ομάδα χρησιμοποιεί ντόπια υλικά, οδηγείται από το πάθος και έχει το mantra του είναι να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι αγαπιούνται και είναι ιδιαίτεροι.