UPDATE #NOW

Ο Λόρδος Mountbatten κατηγορείται για παιδεραστία - Η υπόθεση στη δικαιοσύνη για πρώτη φορά


JTeam

17 Οκτωβρίου 2022

Ο Λόρδος Mountbatten κατηγορείται για παιδεραστία - Η υπόθεση στη δικαιοσύνη για πρώτη φορά
H υπόθεση του Λόρδου Mountbatten εκδικάζεται για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον θείο του Φιλίππου και μέντορα του βασιλιά Κάρολου

Ένα βασιλικό πρόσωπο, πολύ κοντινό στην Ελισάβετ, είχε κατηγορηθεί το 1977 για παιδεραστία, διαστροφή στα νεαρά αγόρια και μάλιστα με φετίχ σε νεαρούς με στολές. Η υπόθεση τότε είχε περάσει κάπως στα ψιλά και ο λόγος ήταν επειδή επρόκειται για τον Λόρδο Mountbatten, η υπόθεση του οποίου 43 χρόνια μετά τον θάνατό του, εκδικάζεται για πρώτη φορά.

Πάμε όπως να πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά. Οι κατηγορίες για παιδεραστία είχαν ξεκινήσει όσο ο Λόρδος ήταν ακόμη εν ζωή, με τις φήμες γύρω από τις εξωσυζυγικές του υποθέσεις να οργιάζουν την τότε εποχή, χωρίς όμως να έχει παρέμβει ποτέ η δικαιοσύνη.

Jenny.Gr

Ο Λόρδος Mountbatten ήταν θείος του Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, καθώς αδελφή του ήταν η Πριγκίπισσα Αλίκη, μητέρα του Φιλίππου. Ήταν μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της βασιλικής οικογένειας και μέντορας του Κάρολου, ενώ υπάρχουν και πολλές φωτογραφίες μέσα στα χρόνια που τους βλέπουμε μαζί.

Το 2019 το FBI έφερε στην επιφάνεια έναν φάκελο για την υπόθεση. Συγκεκριμένα τα 75χρονα αρχεία περιγράφουν τον Λόρδο, τον 1ο Κόμη της Βιρμανίας και τη σύζυγό του Εντουίνα, ως «άτομα με πολύ χαμηλή ηθική» και περιέχουν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο Mountbatten ήταν παιδεραστής με «διαστροφή για νεαρά αγόρια».

Μάλιστα, όταν η Βαρόνη Decies, Elizabeth de la Poer Beresford, ερωτήθηκε από το FBI για ένα άλλο βασιλικό θέμα, εκείνη εξέφρασε τις ανησυχίες της για τον Λόρδο. Σύμφωνα με τους Sunday Times, το αρχείο της Decies είχε ως εξής: «Δηλώνει ότι σε αυτούς τους κύκλους ο Λόρδος Mountbatten και η σύζυγός του θεωρούνται πρόσωπα εξαιρετικά χαμηλής ηθικής. Δήλωσε επίσης ότι ο Λόρδος ήταν γνωστός ως ομοφυλόφιλος με διαστροφή για νεαρά αγόρια».

Jenny.Gr

«Κατά τη Lady Decies, είναι ανίκανος να διευθύνει κάθε είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις λόγω αυτής της κατάστασης. Δήλωσε επίσης ότι η σύζυγός του Λαίδη είναι εξίσου αλλοπρόσαλλη». Η συνέντευξη υπογράφηκε από τον πράκτορα "EE Conroy", επικεφαλής του γραφείου της Νέας Υόρκης, ο οποίος έγραψε πως η Lady Decies «φαίνεται ότι δεν έχει ιδιαίτερο κίνητρο να κάνει τις παραπάνω δηλώσεις».

Την σιωπή του είχε σπάσει και ο οδηγός του Λόρδου, ο οποίος δήλωσε ότι ο Mountbatten είχε έναν αγαπημένο προορισμό, το Κόκκινο Σπίτι (Red House) κοντά στο Ραμπάτ, το οποίο «ήταν ένα αριστοκρατικό γκέι πορνείο που χρησιμοποιείται από ανώτερους ναυτικούς αξιωματικούς»

Και οι μαρτυρίες για τον Mountbatten όλο και συνεχίζονταν γύρω από τις διαστροφές του, σε μια εποχή όπου η ομοφυλοφιλία στην Βρετανία ήταν ακόμη παράνομη (μέχρι το 1967). Η υπόθεση ωστόσο ακόμη παρέμενε στην άκρη. Το 1979 έρχεται το ιστορικό γεγονός που στέρησε την ζωή στον Λόρδο. O ΙRA (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) είχε τοποθετήσει βόμβα στο σκάφος με το οποίο ο Λόρδος είχε βγει για ψάρεμα. Η έκρηξη σκότωσε τον ίδιο τον Λόρδο, τον γαμπρό του και έναν 14χρονο εγγονό του, προκαλώντας σοκ στο κοινό παγκοσμίως.

Jenny.Gr

Με την τεράστια δημοσιότητα που πήρε το συγκεκριμένο γεγονός και ο θάνατός του, ένα από τα θύματά του τον αναγνώρισε και μάλιστα προχώρησε σε αποκαλύψεις για την κακοποίηση που δέχτηκε από τον Λόρδο.

Ο Arthur Smyth το θύμα που κατήγγειλε τον Mountbatten για κακοποίηση το 1977, όταν ήταν 11 χρονών, βλέπει σήμερα για πρώτη φορά την υπόθεση να φτάνει στη δικαιοσύνη, 43 χρόνια μετά τον θάνατο του λόρδου. Ο Smyth είναι σήμερα 56 ετών ζει στην Αυστραλία, και δήλωσε πως όσα χρόνια και να περάσουν δεν ξεχνάς ποτέ το ποιος σε κακοποίησε και μάλιστα δυο φορές.

Το παλάτι δεν έχει κάνει κανένα ακόμη σχόλιο σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.