UPDATE #NOW

Jerry Lee Lewis: Πέθανε ο αμφιλεγόμενος μουσικός, σε ηλικία 87 ετών


Κλέλια Φατούρου

29 Οκτωβρίου 2022

Jerry Lee Lewis: Πέθανε ο αμφιλεγόμενος μουσικός, σε ηλικία 87 ετών
Instagram/kingsqueensofcool
Είχε παντρευτεί τη 13χρονη ξαδέρφη του

Ο 87χρονος μουσικός και πρωτοπόρος της rock'n'roll πέθανε στα 87 του, με τα αίτια του θανάτου να μην έχουν δημοσιοποιηθεί. Ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας, όπως βρογχίτιδα.

Ο Jerry Lee Lewis, γνωστός και ως "The Killer", έγινε σταρ τη δεκαετία του '50, αλλά η φήμη του ανατράπηκε πολύ γρήγορα, όταν σε μία περιοδεία του 1958, έφτασε στο Λονδίνο και εμφανίστηκε με τη 13χρονη σύζυγό του, η οποία ήταν και τρίτη ξαδέρφη του. Ο Lewis ήταν 22 χρονών και είπε στους δημοσιογράφους ότι η νύφη ήταν 15 (λες και αυτό βελτιώνει την κατάσταση). Οι δημοσιογράφοι το ερεύνησαν και η Myra Gale Brown δεν ήταν 15, αλλά 13.

Τα Μέσα, ο κόσμος αλλά και η βιομηχανία του γύρισαν την πλάτη, με την ιστορία να γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Οι συναυλίες του ακυρώθηκαν και τα τραγούδια του δεν έπαιζαν πια συνέχεια στα ραδιόφωνα. Μία φάση της ζωής του, που είδαμε να γίνεται ταινία το 1989, από τους Dennis Quaid και Winona Ryder (Great Balls of Fire!).

Από ό,τι φαίνεται όμως, όλα ξεχάστηκαν μέσα σε λίγα χρόνια, με τον Lewis να συνεχίζει την καριέρα του, περνώντας από διάφορα μουσικά είδη. Δοκίμασε την country και την gospel στα 60s και 70s, ενώ κυκλοφόρησε το πιο εμπορικό του album το 2006, και συνεργασίες με ηχηρά ονόματα, όπως ο Neil Young, Bruce Springsteen, Keith Richards, Mick Jagger και άλλους.

Μία ζωή γεμάτη σκάνδαλα

Ο γάμος με την ανήλικη ξαδέρφη του δεν ήταν η μοναδική μαύρη σελίδα. Είχε σχεδόν πάντα προβλήματα με τον νόμο, έκανε χρήση ναρκωτικών και ήταν αλκοολικός. Το 1976, πυροβόλησε κατά λάθος στο στήθος τον μπασίστα του, Butchy Owens, αλλά επέζησε. Την ίδια χρονιά, συνελήφθη επειδή απείλησε την ασφάλεια του Presley με ένα όπλο, τρακάροντας στην πύλη του Graceland, ενώ οι θάνατοι των δύο συζύγων του έγιναν αντικείμενο έρευνας από το Rolling Stone. «Πάντα ανησυχούσα για το αν θα πάω στον Παράδεισο ή στην Κόλαση. Το σκέφτομαι κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ και είναι πολύ σοβαρό. Πού πηγαίνεις μετά την τελευταία σου αναπνοή», αναρωτιόταν εύλογα το 2015.