UPDATE #NOW

Η Emily Blunt εξηγεί γιατί απορρίπτει πάντα τον ρόλο της «δυνατής πρωταγωνίστριας»


JTeam

15 Νοεμβρίου 2022

Η Emily Blunt εξηγεί γιατί απορρίπτει πάντα τον ρόλο της «δυνατής πρωταγωνίστριας»
Instagram/EmilyBluntofficial
Η ηθοποιός δεν θέλει να παίζει δυνατές γυναίκες σε στερεοτυπικούς ρόλους

Η Emily Blunt είναι ηθοποιός και παραγωγός, και ξέρει πολύ καλά ποιους ρόλους δεν θέλει να παίζει. Αυτούς που περιγράφονται ως δυνατοί γυναικείοι. «Δεν υπάρχει χειρότερο από το να ανοίγεις ένα σενάριο και να διαβάζεις τις λέξεις «δυνατή πρωταγωνίστρια». Με κάνει να γυρίζω τα μάτια μου και βαριέμαι. Δεν θα πω ναι».

Αν παρεξήγησες αυτό που θέλει να πει, η Blunt τα εξηγεί. «Αυτοί οι ρόλοι είναι απίστευτα στωικοί και απλά λες ή κάνεις πολύ σκληρά πράγματα σε όλη την ταινία». Κοινώς, η δυνατή γυναίκα απεικονίζεται στερεοτυπικά, ως ζόρικη προσωπικότητα, χωρίς συναισθηματικό βάθος.

Η ηθοποιός προτιμά ρόλους που έχουν ένα μυστικό. «Λάτρεψα τη ζωηράδα, την αισιοδοξία και την εντιμότητα της Cornelia. Είναι αθώα χωρίς να είναι αφελής και φροντίζει ώστε να αναγνωρίζεται η δύναμή της. Εκπλήσσει τον Eli γιατί χρειάζεται ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουν. Και νομίζω ότι αυτό ήταν πολύ cool», είπε για τον ρόλο της στη σειρά "The English" από το Prime Video. Εκεί υποδύεται μία μητέρα που αναζητά εκδίκηση μετά τον θάνατο του γιου της.

Δεν είναι όμως η μοναδική ηθοποιός που νιώθει έτσι για τις δυνατές γυναίκες στην οθόνη. Η "She-Hulk" Tatiana Maslany είχε συμφωνήσει μαζί της. «Είναι τρομερά εκνευριστικές αυτές οι λέξεις, λες και θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες. Αυτό που με γοήτευσε στον ρόλο είναι το πόσο ανθρώπινος και μη ηρωικός είναι. Και πόσο δεν την ενδιαφέρει καθόλου να τα κυνηγήσει όλα αυτά. Ευτυχώς έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά χρειάζεται χρόνος μέχρι να βρούμε νέους τρόπους να διηγηθούμε αυτές τις ιστορίες. Περιμένω τη στιγμή που δεν θα ακούμε «Ω Θεέ μου, είναι μόνο γυναίκες ή είναι μία ιστορία για ένα queer ζευγάρι». Κι εμείς το ίδιο.