UPDATE #NOW

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου θα γίνουν σειρά από τους Iain Reid και Jason Schwartzman


Κλέλια Φατούρου

15 Νοεμβρίου 2022

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου θα γίνουν σειρά από τους Iain Reid και Jason Schwartzman
Η ταινία που ξεχώρισε στο εξωτερικό, ετοιμάζεται να γίνει σειρά

Μήπως θυμάσαι την ταινία «Μήλα» με τον Άρη Σερβετάλη, που προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2021 και κυκλοφόρησε το 2020 από την Boo Productions;

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου έκανε μία βόλτα από παγκόσμια φεστιβάλ με την ταινία του, η Cate Blanchett την είδε και μπήκε ως executive producer, πήρε βραβεία και αποθεώθηκε ως μία ακόμα ταινία που ανήκει στο greek weird cinema.

Jenny.Gr

Τώρα λοιπόν το Apples (όπως το ξέρουν και σε όλο τον κόσμο) θα γίνει σειρά από τους Iain Reid και Jason Schwartzman, οι οποίοι θα είναι παραγωγοί και θα γράψουν το σενάριο. Ο Νίκου θα παραμείνει στο σκηνοθετικό τιμόνι και, προφανώς, η ιστορία θα διευρυνθεί.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μία πόλη χωρίς όνομα, κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος ξαφνικής αμνησίας. Η σειρά θα είναι μία κωμική, τρυφερή, υπαρξιακή και βαθιά ανθρώπινη μελέτη χαρακτήρων που ακολουθεί μία ομάδα ετερόκλητων ανθρώπων που έπαθαν πρόσφατα αμνησία και μπαίνουν σε ένα πειραματικό θεραπευτικό πρόγραμμα που θα τους βοηθήσει να χτίσουν νέες ταυτότητες.

Ο Χρήστος Νίκου γεννήθηκε στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή σκηνοθετεί τη δεύτερη ταινία του, "Fingernails". Πριν κάνει το ντεμπούτο του, είχε δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη στον Κυνόδοντα (σαφώς επηρεασμένος από τον Γιώργο Λάνθιμο) αλλά και στο "Before Midnight".

Το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε κάτι πολύ εντυπωσιακό γιατί ο Schwartzman είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Τον έχουμε δει σε διάφορες ταινίες του Wes Anderson, ενώ συμμετείχε και στο σενάριο του The French Dispatch. Αντίστοιχα, ο Reid έχει γράψει 5 βιβλία, μεταξύ αυτών και το best-seller I'm Thinking of Ending Things, που είδαμε στο Netflix.

Jenny.Gr