UPDATE #NOW

Ο Elon Musk βάζει χρωματικές σημάνσεις στο twitter για τρεις διαφορετικές κατηγορίες


JTeam

26 Νοεμβρίου 2022

Ο Elon Musk βάζει χρωματικές σημάνσεις στο twitter για τρεις διαφορετικές κατηγορίες
O μεγιστάνας δεν εγκαταλείπει εύκολα την μάχη και φέρνει νέες αλλαγές στην δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και οι προηγούμενες δεν πήγαν καθόλου καλά

Και ενώ παρακολουθούμε όλο και περισσότερους να κλείνουν τον λογαριασμό τους στο twitter, ο Elon Musk έχει κατά νου, κάτι νέο να δοκιμάσει.

Αυτήν την φορά, δήλωσε ότι η επαλήθευση του Twitter θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα με χρωματικά κωδικοποιημένες κατηγορίες για άτομα, για κυβερνητικούς λογαριασμούς και για εταιρείες.

Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla είπε πως η πλατφόρμα θα ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία επαλήθευσης την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, έχοντας αποσύρει μια προηγούμενη απόπειρα, η οποία εξασφάλιζε μπλε τικ σε λογαριασμούς που πλήρωναν 7,99 δολάρια το μήνα, αφού προκάλεσε καταιγισμό από ψεύτικους λογαριασμούς.

Όπως εξήγησε, οι επαληθευμένοι λογαριασμοί αυτήν την φορά, θα φέρουν ένα μπλε σήμα ελέγχου (τικ) για τους χρήστες, ένα γκρι σήμα για κρατικούς λογαριασμούς και ένα χρυσό για εταιρίες.

Ακόμη πρόσθεσε πως όλοι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα «πιστοποιούνται χειροκίνητα, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο αν θα υπάρχει χρέωση για οποιοδήποτε από τα νέα σήματα, όπως υπήρχε προηγουμένως. Αυτή την στιγμή, περισσότεροι από 400.000 λογαριασμοί του Twitter έχουν μπλε σήμανση, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως πρόκειται για εξέχοντες λογαριασμούς, όπως αυτοί που ανήκουν σε διασημότητες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικές υπηρεσίες και μεγάλες εταιρείες.

Ο Elon Musk δήλωσε ότι το νέο μπλε σήμα θα αφορά όλα τα άτομα, «διάσημους ή μη», και θα δώσει μια πιο λεπτομερή εξήγηση την επόμενη εβδομάδα.

Η προηγούμενη προσπάθειά του να χρεώνει την επαλήθευση, την οποία θεωρεί απαραίτητη για να μειώσει τους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς στην πλατφόρμα και να δημιουργήσει τα αναγκαία έσοδα μέσω των συνδρομών, σταμάτησε νωρίτερα αυτό το μήνα, επειδή οδήγησε σε μια πληθώρα ψεύτικων λογαριασμών και αντιδράσεων.

Τέλος να σημειωθεί πως το Twitter έχει σχεδόν 238 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες, σύμφωνα με την τελευταία σειρά τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του.