UPDATE #NOW

Η ρωσική πρεσβεία του Καναδά έκανε το πιο ομοφοβικό tweet (και όλοι είναι έξαλλοι)


Κλέλια Φατούρου

28 Νοεμβρίου 2022

Η ρωσική πρεσβεία του Καναδά έκανε το πιο ομοφοβικό tweet (και όλοι είναι έξαλλοι)
Twitter/Russia in Canada
Οι Ρώσοι πρέσβες δεν αντιλαμβάνονται σε ποια χρονιά ζούμε

Μία ανάρτηση στο Twitter ήταν αρκετή για να προκαλέσει κύματα οργής και αντίδρασης. Μία αισχρή εικόνα με τη σημαία του Pride και ένα κόκκινο απαγορευτικό πάνω της και μία λεζάντα που λέει «Όλα έχουν να κάνουν με την οικογένεια. Οικογένεια είναι ένας άντρας, μία γυναίκα και παιδιά», πιστεύει η ρωσική πρεσβεία του Καναδά και πήρε την πρωτοβουλία να το κάνει tweet.

Και παρόλες τις αντιδράσεις, η ρωσική πρεσβεία συνεχίζει τον χαβά της λέγοντας ότι «ο Καναδάς και μία σειρά από άλλα κράτη- υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, διαστρεβλώνουν επίτηδες την πραγματικότητα, μπερδεύοντας τις έννοιες των ατομικών σεξουαλικών προτιμήσεων (πρώτο strike) και των καθολικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Όταν καταφέρνεις να τα κάνεις ακόμα χειρότερα με το δεύτερο μήνυμα που στέλνεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο εκπρόσωπος των Global Affairs του Καναδά, Adrien Blanchard, καταδίκασε το tweet. «Για ακόμη μία φορά, η Ρωσία επέλεξε την προπαγάνδα μίσους. Αυτό είναι απόλυτα μη αποδεκτό και δεν έχει καμία θέση στον Καναδά. Εδώ, είμαστε ελεύθεροι να αγαπήσουμε αυτόν που επιλέγουμε. Η κυβέρνησή μας θα πολεμά πάντα για τα δικαιώματα των LGBTQI+ κοινοτήτων, εδώ και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τα κακά νέα είναι ότι η ρωσική πρεσβεία ένιωσε ότι είναι οκ να ποστάρεις κάτι τέτοιο, εν έτει 2022. Τα καλά νέα είναι ότι για τον υπόλοιπο κόσμο (λέμε τώρα) είναι απαράδεκτο, οι αντιδράσεις ήταν μαζικές, τόσο από τον κόσμο όσο και από την κυβέρνηση του Καναδά. «Ντροπή στη ρωσική πρεσβεία του Καναδά για το χθεσινό της tweet. Οι οικογένειες είναι άνθρωποι που αγαπιούνται μεταξύ τους και υπάρχουν σε πολλές μορφές. Και στον Καναδά αποδεχόμαστε όλα τα είδη οικογενειών», ανέφερε το Dignity Network, που περιλαμβάνει 59 καναδικές οργανώσεις που δουλεύουν για να υποστηρίζουν τα LGBTQ δικαιώματα.

Η ουκρανική πρεσβεία του Καναδά ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παρέμβει και να διώξει τους Ρώσους διπλωμάτες ενώ υπάρχουν και οι απλοί χρήστες που αναρωτιούνται πώς ανέβηκε ένα post μίσους στο Twitter, και παραμένει μέχρι σήμερα. Elon Musk είναι η απάντηση.