UPDATE #NOW

Το ουίσκι J&B έκανε την πιο συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση για την τρανς κοινότητα


Κλέλια Φατούρου

7 Δεκεμβρίου 2022

Το ουίσκι J&B έκανε την πιο συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση για την τρανς κοινότητα
Πάρε χαρτομάντιλα για την πιο συγκινητική διαφήμιση της χρονιάς

Οι διαφημίσεις των Χριστουγέννων των τελευταίων χρόνων είναι περισσότερο ανθρωποκεντρικές και καταπιάνονται με σημαντικά κοινωνικά θέματα. Ίσως γιατί έχουν καταλάβει ότι όλη η ουσία των γιορτών κρύβεται εκεί και όχι στο πόσο γκλαμουράτα θα τις περάσουμε.

Μεγάλα brands, όπως η Coca Cola, η Disney και πολλά ακόμη, κάνουν focus στη σημασία της οικογένειας, σε όποια μορφή και αν έρχεται. Το πασίγνωστο ουίσκι J&B μόλις γύρισε μία ισπανική διαφήμιση για την τρανς κοινότητα και είναι πολύ δύσκολο να τη δεις χωρίς να δακρύσεις.

Αρχικά βλέπουμε έναν κύριο, που βάφεται κρυφά και αντιγράφει τα tips μακιγιάζ που βλέπει σε διαφημίσεις στη στάση του λεωφορείου. Προς το τέλος, υποδέχεται μαζί με τη σύζυγό του όλη την οικογένεια για το χριστουγεννιάτικο γεύμα. Η τρανς εγγονή του μπαίνει ως Alvaro, ο παππούς τη φωνάζει μέσα, μοιράζεται το μακιγιάζ και εκείνη βγαίνει έξω ως Ana. Ως ο πραγματικός εαυτός της, με όλη την οικογένεια να την αγκαλιάζει, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

«Είναι μία χριστουγεννιάτικη ιστορία που διηγείται την όμορφη ιστορία ανάμεσα σε έναν παππού και μία εγγονή, και πώς η αγάπη που τους ενώνει είναι τόσο σπουδαία που ξεπερνά κάθε προκατάληψη ή εμπόδιο που ίσως τους χωρίζει. Μία ιστορία για την αποδοχή, τον σεβασμό και την ανοχή», εξήγησε το brand. Ο marketing manager της Diageo είπε ότι ήθελε να δώσει ορατότητα σε μία πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι και αναζητούν ένα ασφαλές μέρος ώστε να μπορούν να είναι ο εαυτός τους.

«Αλλά και για τις οικογένειες που συχνά υποφέρουν από την απουσία εκείνων που αγαπούν, επειδή απουσιάζουν από τα πάρτι εξαιτίας της ταυτότητας φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους». Η τρανς κοινότητα είναι σίγουρα αυτή με τη λιγότερη ορατότητα και ήρθε επιτέλους η ώρα να αποδεχθούμε, να ανοίξουμε την καρδιά μας και να αγαπήσουμε με τον μόνο σωστό τρόπο. Άνευ όρων.