UPDATE #NOW

8 σημαντικές δράσεις για να βοηθήσεις όσους έχουν ανάγκη αυτά τα Χριστούγεννα


Έλενα Κρητικού

15 Δεκεμβρίου 2022

8 σημαντικές δράσεις για να βοηθήσεις όσους έχουν ανάγκη αυτά τα Χριστούγεννα
pexels
Φτιάξε τον «σάκο» σου και μοίρασε χαμόγελα

Μέσα από μια φιλική συζήτηση τις προάλλες, κατάλαβα ότι θέλω να γίνω ο άνθρωπος που δεν θα λέω μόνο πόσο θα ήθελα να έχω κάνει πιο ενεργά αυτό κι εκείνο, αλλά να το περνάω και σε πράξη. Τα Χριστούγεννα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να προσφέρουμε όπου (και με όποιον τρόπο) μπορούμε τη βοήθειά μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το να βοηθήσεις κάποιον που έχει ανάγκη, συνεπάγεται χρήματα και δωρεές.

Μπορεί να είναι ένα μικρό χειροποίητο δώρο που μπορεί όμως να προσφέρει πολλή χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Οι παρακάτω δράσεις και τα μπαζάρ μάς περιμένουν με τα έσοδα να πηγαίνουν στη φροντίδα συνανθρώπων μας. Δράσεις από παιδιά για παιδιά, από εμάς για παιδιά που περιμένουν το δώρο τους από τον Άγιο Βασίλη ή για μεγάλους που περιμένουν να φάνε ένα γεύμα για να νιώσουν τη ζεστασιά των ημερών.

«Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος»: Ξωτικά του κόσμου ενωθείτε

Προλαβαίνεις να πας να πάρεις το δώρο σου για ένα παιδί που θα σου ανατεθεί από την ξωτικό-ομάδα του «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος». Μπορεί να μη μάθεις το όνομά του (για τη μαγεία των γιορτών) αλλά θα ενημερωθείς για το αρχικό του και την ηλικία του.

Επικοινώνησε με τη Μαρκέλλα, τον Σταύρο και τη Ζωή (με ένα mail στο [email protected] αλλά και τηλεφωνικά στο 210-8838512). Οι σάκοι του Άγιου Βασίλη με δώρα προσωποποιημένα για παιδιά, δώρα γεμάτα αγάπη και μαγεία φυσικά, σε περιμένουν για να τους γεμίσεις με την αγάπη σου.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα γίνει η «Ετήσια Συνέλευση των Ξωτικών» για μικρά και μεγάλα ξωτικά όπου μπορείς να πας να αφήσεις το δώρο σου!

Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κράτα στο ημερολόγιό σου την Τετάρτη 21/12 και την Κυριακή 25/12. Μπορείς να βοηθήσεις, μαγειρεύοντας για να στηθεί ένα τεράστιο τραπέζι από χριστουγεννιάτικα εδέσματα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ή στέλνοντας μερικά από τα υλικά για την παρασκευή των γευμάτων. Η Κοινωνική Κουζίνα σε περιμένει στο λιμάνι του Πειραιά ή στον Βοτανικό.

Jenny.Gr

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο μετρό Συντάγματος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. «Το Εργαστήρι» διοργανώνει και φέτος τη χριστουγεννιάτικη γιορτή «ΤΟ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 2022» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 13, 14 & 15 Δεκεμβρίου 2022 από 09:00 το πρωί έως 09:00 το βράδυ.

Jenny.Gr

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την αγορά έργων που έχουν ετοιμάσει νέοι άνθρωποι με νοητική αναπηρία που απασχολούνται δημιουργικά στο Κέντρο «Το Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη»- θα είμαστε εκεί! θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ από παιδιά για παιδιά

Xριστουγεννιάτικα μπαζάρ για καλό σκοπό διοργανώνει η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη στους χώρους των σταθμών κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους, έως και την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων προσφοράς σε παιδιά που χρειάζονται στήριξη. Τα μπαζάρ περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές δημιουργίες που κατασκευάστηκαν από τα παιδιά των σταθμών και τις παιδαγωγούς. Τα έσοδα θα διατεθούν για να στηρίξουν τα 35 παιδιά του Ιδρύματος "Γεωργίου & Αικατερίνης Χατζηκώνστα" και τα παιδιά της Παιδόπολης "Αγ.Ανδρέας".

Jenny.Gr

ΕΛΙΖΑ: Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου στο Golden Hall

Η ομάδα του σωματείου ΕΛΙΖΑ θα βρίσκεται μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, στο ισόγειο του Golden Hall με δεκάδες προϊόντα, προκειμένου να κάνετε τις αγορές σας, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς του σωματείου.

Σκοπός του σωματείου ΕΛΙΖΑ είναι να ενημερώσει τον κόσμο ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, και να αποτρέψει τη βία από την ψυχή και το σώμα τους.

Jenny.Gr

«Το Επισκεπτήριο» στο Μεταξουργείο: Χειροποίητες κούκλες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Για άλλη μια χρονιά το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ, έκθεση με χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας. Η έκθεση, της οποίας τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών- ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη- θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο του «Εργαστηρίου Μαιρηβή», στο Μεταξουργείο, 16-18 Δεκεμβρίου 2022. Οι κούκλες αυτές μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδιαίτερο δώρο για εμάς και τους αγαπημένους μας και παράλληλα μια «ανάσα» στήριξης για μια από τις πιο καταφρονημένες «ομάδες» της κοινωνίας μας.

Jenny.Gr

Παρασκευή 16, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 | 11π.μ. – 8μ.μ.

Ελεύθερη Είσοδος

Τοποθεσία: «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο. Τηλ.: 210522218. Ε: [email protected]. https://www.mairivi.gr/el/

«Δρόμοι ζωής» για μια ζωή χωρίς φόβο

Oι Δρόμοι Ζωής υποστηρίζουν για μία ακόμη φορά τα παιδιά που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, κάτω από ευαίσθητες κοινωνικά συνθήκες. Σκοπός της προσπάθειας να μπορούν κυρίως παιδιά, έφηβοι και γυναίκες, με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο, να προσπαθούν για το δικό τους δρόμο και την αξία τους. Το Bazaar θα γίνει φέτος 17 και 18 Δεκεμβρίου στο 87ο Δημοτικό Σχολείο, Ορφέως 58, Γκάζι

Jenny.Gr

Οι μοναδικές πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες σε περιμένουν για να κάνεις τα φετινά σου δώρα. Το παλαιοβιβλιοπωλείο για φανατικούς αναγνώστες, το μικρό “Μοναστηράκι” με ιδιαίτερα αντικείμενα από δεύτερο χέρι. Πήγαινε με όρεξη και άσε τα μάτια και την καρδιά σου να γευτούν τα εκατοντάδες χρωματιστά βαζάκια με γλυκά και αλμυρά. Αγνά υλικά και αντίστοιχες προθέσεις. Μουσικές και γέλια. Παράλληλες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση: Χριστουγεννιάτικο Bazaar με χειροποίητες δημιουργίες στο Εμπορικό Κέντρο Atrium

O Σύλλογος Οικογένειας της Εναλλακτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, σε προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου στο Εμπορικό Κέντρο Atrium (Xαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα 10679). Στο Bazaar θα βρεις αμέτρητες χειροποίητες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και κατασκευές-γούρια, πολλές φανταστικές ιδέες για μικροδωράκια για τους αγαπημένους σου όπως εποχιακά είδη, διάφορα είδη σπιτιού – ρουχισμού, παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και διακοσμητικά φυτά.

Jenny.Gr

Σάββατο 17/12/2022 10:00 π.μ – 08:00 μ.μ και Κυριακή 18/12/2022 10:00 π.μ – 08:00 μ.μ

Εμπορικό Κέντρο Atrium, Xαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα. | www.kethea.gr