UPDATE #NOW

Οι μεγαλύτερες τάσεις του 2023: Από τη μόδα και την ομορφιά μέχρι το sustainability


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2022

Οι μεγαλύτερες τάσεις του 2023: Από τη μόδα και την ομορφιά μέχρι το sustainability
Από τη μόδα και την ομορφιά μέχρι την τεχνολογία και τη συνολική μας ευεξία

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται και το 2023 θα υιοθετήσουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες. Το wellness, η μόδα, η ομορφιά, η τεχνολογία, το sex, το sustainability και η εργασία είναι μερικοί από τους τομείς που θα υιοθετήσουν μερικές από τις πιο ανατρεπτικές αλλά και αγαπημένες τάσεις και θα παγιωθούν στην καθημερινότητά μας. Στιγμές απόλυτης ευεξίας, χρώματα που θα κυριαρχήσουν στη ντουλάπα μας και όροι που ακούμε για πρώτη φορά μπαίνουν δυναμικά στο λεξιλόγιο μας και καλωσορίζουν τη νέα χρονιά με άλλη νότα.

Πολλές από τις παρακάτω τάσεις έρχονται για να μείνουν και να καθορίσουν την ύπαρξή μας. Ακολουθούν οι κυριότερες:

Wellness Τrends

Jenny.Gr

Αγαπάμε το wellness και μέσα από αυτό μάθαμε να βελτιώνουμε όλο και περισσότερο την ευεξία και την υγεία μας. Όσο πιο υγιής και δυνατή νιώθεις, τόσο καλύτερη θα γίνεσαι στη δουλειά σου, στις σχέσεις σου και κυρίως στη σχέση με τον εαυτό σου. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν μαθαίνουμε να φροντίζουμε σωστά τον εαυτό μας, να τον ξεκουράζουμε όπως πρέπει και να γνωρίζουμε τα όρια μας. Μέσα στα trends της νέας χρονιάς, είναι τα εξής:

  • Phone Free Days

Ώρα να αφήσεις το κινητό στην άκρη, να αποφορτιστείς και να μην φουλάρεις με όλη αυτή την πληροφορία των social και του διαδικτύου. Όσοι δοκιμάζουν να περάσουν ολόκληρες ημέρες χωρίς κινητό, παρατηρούν πως μειώνεται το άγχος τους και οι αρνητικές σκέψεις.

  • Luxurious ντουζ και μπάνια, με αρώματα και skincare

Τα ντουζ πλέον δεν είναι απλά, βιαστικά και γρήγορα. Πάρε τον χρόνο σου να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό ντουζ, το οποίο θα περιέχει αρωματικά αφρόλουτρα, scrubs, περιποίηση στο πρόσωπο, αλλά και το σώμα και φυσικά σε ό,τι άλλο χρειάζεσαι.

Jenny.Gr

  • Συμπληρώματα όπως Green powders και βιταμίνη C

Τα οφέλη της σπιρουλίνας και πολλών ακόμη πράσινων λαχανικών δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα και τη νέα χρονιά θα πρωταγωνιστήσουν, παρέχοντας αποτοξίνωση και πολλά ακόμη οφέλη στον οργανισμό.

Jenny.Gr

  • Συναισθηματική έκφραση μέσω της τέχνης

Γλυπτική, ζωγραφική, ακόμη και σχέδιο είναι κάποιες από τις τέχνες που θα συνεχίσουν δυναμικά και το 2023 ως μέσο συναισθηματικής έκφρασης.

  • Περισσότερος και καλύτερος ποιοτικά ύπνος

Η συνήθεια του να ξυπνάς πολύ νωρίς και να κοιμάσαι πολύ νωρίς έχει γίνει πλέον αγαπημένη και αυτό γιατί μπορεί να βελτιώσει ιδιαίτερα την ποιότητα του ύπνου σου.

Fashion Trends

  • Mini dresses

Τα mini φορέματα ήρθαν για να μείνουν τη νέα χρονιά που έρχεται. Το 2023 φρόντισε να δώσεις έμφαση στην υφή, το χρώμα και το «φόρτωμα» του φορέματος και κλέψε την παράσταση με τα πιο στιλάτα mini φορέματα.

  • Thigh-high splits

Τα δραματικά και sexy κοψίματα που συνηθίζαμε να βλέπουμε στο red carpet κάνουν την είσοδό τους στην καθημερινή μας γκαρνταρόμπα το 2023. Ετοιμάσου να λάμψεις μέσα από αυτά και να γίνουν το must item στη ντουλάπα σου.

Jenny.Gr
Instagram/ cocoandlola

  • Μπλε παντού

Για την αντίθεση στο Barbiecore και για ένα πιο εκλεπτυσμένο look, το μπλε είναι το χρώμα που θα κυριαρχήσει στη ντουλάπα σου το 2023 και θα κλέψει τις εντυπώσεις, αναβαθμίζοντας τη χρωματική παλέτα της υπόλοιπης γκαρνταρόμπας σου.

Jenny.Gr

  • Utility

Όχι οποιοδήποτε utility, το glam utility θα είναι ένα από τα απόλυτα trend του 2023. Τόσο Y2K, όσο και sexy οι σατέν ολόσωμες φόρμες και τα διάφανα cargo παντελόνια, θα φορεθούν πολύ από το νέο έτος.

Beauty Trends

  • Έντονο μακιγιάζ ματιών

Οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ τη νέα χρονιά διακρίνονται από μαξιμαλισμό. Ιριδίζουσες σκιές, έντονα χρώματα στην εσωτερική γωνία του ματιού και σκιές σε όλο το βλέφαρο θα είναι οι πρωταγωνιστές με έμπνευση από τα 70s και τα 80s. Όλη η προσοχή λοιπόν στρέφεται στο έντονο βλέμμα το 2023.

Jenny.Gr
Instagram/ natashadenona

  • Θρέψη και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας

Το skincare αποκτά νέα ταυτότητα και μας καλεί να προστατεύσουμε και να αγαπήσουμε περισσότερο το δέρμα μας. Τα ρετινοειδή και τα οξέα θα δώσουν τη θέση τους σε τάσεις πιο φιλικές για την επιδερμίδα. Όλη μας η προσοχή θα στραφεί σε προβιοτικά, πεπτίδια και στο υαλουρονικό οξύ. Η θρέψη και η βαθιά ενυδάτωση θα πρωτοστατήσουν όλη τη χρονιά και θα μας χαρίσουν τη λάμψη που χρειαζόμαστε.

  • Έντονα και καλοσχηματισμένα φρύδια

Το σωστό styling των φρυδιών μπαίνει σε προτεραιότητα το 2023 και κάνει τα δυναμικά φρύδια μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην ομορφιά. Από τη νέα τεχνική του brow lamination και το γνωστό microblading μέχρι τα feathered brows, τα έντονα και καλοσχηματισμένα φρύδια θα κλέψουν την παράσταση, ολοκληρώνοντας τις πιο δυνατές εμφανίσεις.

Jenny.Gr

  • Υγρά concealers

Αν απεχθάνεσαι τα concealers που ξηραίνονται εύκολα, το 2023 είναι η χρονιά σου αφού η υγρή τους μορφή γίνεται τάση. Ενισχυμένα με πλούσια συστατικά και ενυδατικές ιδιότητες, θα γίνουν απαραίτητο κομμάτι των καθημερινών σου εμφανίσεων και θα έχουν άψογη εφαρμογή στο πρόσωπό σου.

  • Tα αντηλιακά με χρώμα

Πέρα από ότι χαρίζουν ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα, εφαρμόζονται και ως πολύ καλή βάση για το αγαπημένο σου foundation. Κάνουν απαλό το δέρμα και το σημαντικότερο είναι ότι το προστατεύουν πέρα από την κάλυψη.

  • Ρουζ σε κρεμώδη υφή

Τα κρεμώδη ρουζ χαρίζουν ένα extra φυσικό αποτέλεσμα και την απαραίτητη λάμψη. Με διακριτικές αναφορές στο υπόλοιπο μακιγιάζ, το σίγουρο είναι πως θα πετύχεις τον πολυπόθητο μινιμαλισμό που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Jenny.Gr

Tech Trends

  • Τεχνητή νοημοσύνη και metaverse

Θα είναι παντού το 2023 και όπως φαντάζεσαι, δεν θα μείνει μόνο στις profile εικόνες των social. Αν και το θέμα εξακολουθεί να έχει φανατικούς υποστηρικτές και haters, ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί φέρνουν την τεχνητή νοημοσύνη στο προσκήνιο με κάθε τρόπο.

Jenny.Gr
  • Γεφύρωση μεταξύ φυσικού και ψηφιακού κόσμου

Προφανώς δεν πρόκειται για κάποιο νέο trend, αλλά όσο ο καιρός περνάει τόσο ο ψηφιακός κόσμος έρχεται στον φυσικό. Είτε αυτό πρόκειται για 3D εκτυπωτές, είτε ρομπότ που εισέρχονται στην ιατρική, όλα αυτά ενισχύονται.

Jenny.Gr

  • Αυτόνομα συστήματα

Η αυτόματη οδήγηση και τα τεχνολογικά αυτόνομα μηχανήματα σε εργοστάσια είναι μόνο η αρχή.

  • Πράσινη τεχνολογία

Η βιωσιμότητα αγγίζει και αυτόν τον τομέα και μάλιστα πιο έντονα από ποτέ.

  • Πρόοδος στο Web3

Παρά τα όσα προηγήθηκαν με τα NFTs, φαίνεται πως ο συγκεκριμένος τομέας του Web3, θα μας απασχολήσει έντονα με εξελίξεις και το 2023.

Sex Trends

Jenny.Gr

Ποιες «τάσεις» και στάσεις θα ξεχωρίσουν από τη νέα χρονιά; Τι θα συμβεί γύρω από τη σεξουαλική ζωή και πώς θα φτάσει η σεξουαλική μας ζωή στη μέγιστη απόλαυση;

  • Εσωτερικοί οργασμοί

Έχουμε επικεντρωθεί στους κλειτοριδικούς οργασμούς, επειδή είναι και πιο εύκολοι, αλλά φέτος ας ασχοληθούμε και με διαφορετικές αισθήσεις στο σώμα μας. Οι γυναίκες θέλουν περισσότερα από το σεξ και είναι έτοιμες να το ψάξουν παραπάνω φέτος, μέσα από τον κολπικό οργασμό και το σημείο G.

  • ASMR στην κρεβατοκάμαρα

Τα βίντεο ASMR με πολύ χαμηλόφωνη αφήγηση έχουν γίνει viral παντού- γιατί όχι και στο σεξ; Η λογική είναι ότι δεν μιλάμε πια μόνο για διείσδυση, αρά συμμετέχουμε σε αυτό με όλες μας τις αισθήσεις, που είναι ούτως ή άλλως πιο διεγερτικό.

  • Φιλικά προς το περιβάλλον sex toys

Η λέξη κλειδί είναι η βιωσιμότητα και ισχύει απόλυτα και στην περίπτωση των sex toys. Να μην αφήνουν υψηλό αποτύπωμα άνθρακα και να αντέχουν στον χρόνο.

Jenny.Gr
pexels

Αναβαθμισμένο ιεραποστολικό

Η στάση που έχει τη φήμη της πιο ξενέρωτης, αλλά που έχει διάφορες παραλλαγές. Αν είναι η αγαπημένη σου, θα την εμπλουτίσεις με sex toys ή διαφορετικές γωνίες στη στάση του σώματος.

Πιο kinky

Δεν είναι όλα για όλους, και για αυτό υπάρχουν διαβαθμίσεις στο πόσο kinky αντέχεις. Αλλά το 2023 θα είναι η χρονιά που θα αφήσουμε πίσω τα στερεότυπα και θα δοκιμάσουμε νέα πικάντικα πράγματα.

Sex education

Θα ευχαριστήσουμε την ομώνυμη σειρά του Netflix που απενοχοποίησε το σεξ, και όχι μόνο για τους εφήβους. Μαθαίνουμε ότι είναι οκ να ενημερωνόμαστε, να διαβάζουμε και να κάνουμε ερωτήσεις, που μόνο ντροπή δεν θα έπρεπε να μάς προκαλούν.

Sustainability Trends

Jenny.Gr

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τον τομέα της βιωσιμότητας και της πράσινης επιχειρηματικότητας, ένας τομέας στον οποίο αναμένεται να δοθεί πιο έντονο ενδιαφέρον από ποτέ. Τι θα επικρατήσει εδώ και πώς έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνονται τα sustainability trends που θα ξεχωρίσουν:

  • Επιστροφή στις τοπικές επιχειρήσεις

Το τέλος της fast fashion δεν είναι όσο μακριά περιμέναμε, ενώ όλο και περισσότεροι επιλέγουν πλέον τοπικές επιχειρήσεις, επιστρέφοντας σε back to basics τακτικές.

  • Οικολογικός τουρισμός

Ωραίες και οι εξορμήσεις σε τεράστιες πόλεις και 5άστερα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την αύξηση σε ταξίδια τα οποία συνδέονται με αναδασώσεις και περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Επισκέψεις σε δάση, ενίσχυση της βιοποικιλότητας και στήριξη σε τοπικούς οργανισμούς που αγωνίζονται για το περιβάλλον, έχουν αρχίσει να αποσπούν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Jenny.Gr
  • Ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η μείωση της μέγιστης διάρκειας της διαδικασίας έγκρισης για δημιουργία νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας από δώδεκα σε εννέα μήνες είναι ανάμεσα σε όσα προβλέπονται για τη νέα χρονιά, εάν βρίσκονται σε περιοχές επιτάχυνσης ανάπτυξης ΑΠΕ. Οι περιοχές αυτές θα καθορίζονται από κάθε κράτος μέλος, ανάλογα με το αν θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ταχύτερα τη δημιουργία τέτοιων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Μεταξύ όσων περιλαμβάνονται, είναι και η υποχρέωση για τις χώρες της ΕΕ να διασφαλίσουν ότι οι άδειες εγκατάστασης εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας στα κτίρια θα παραδίδονται εντός τριών μηνών. Για μικρότερες εγκαταστάσεις κάτω των 50KW, θα αρκεί μια απλή διαδικασία κοινοποίησης. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών θα εξαιρείται επίσης από την υποχρέωση διενέργειας εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Προκειμένου να αυξηθεί η παροχή ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο χωρίς καθυστέρηση, οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επί τροπολογιών που ενσωματώνουν στοιχεία πρόσφατης πρότασης της Επιτροπής, η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας κατεπείγοντος, έτσι ώστε οι διατάξεις να εφαρμοστούν μες στο 2023.

Jenny.Gr

Work Trends

  • Παγίωση τηλεργασίας

Η απομακρυσμένη εργασία αναμένεται να γίνει τάση το 2023 καθώς συνεπάγεται βάσει ερευνών, υψηλότερα ποσοστά παραγωγικότητας και επιτυχίας. Ωστόσο είναι υπό αξιολόγηση καθώς τείνει να οδηγεί σε απομόνωση τους συναδέλφους που δουλεύουν από απόσταση και με την ελάχιστη μεταξύ τους επικοινωνία.

  • Παρακολούθηση εργαζομένων

Η παρακολούθηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων μπαίνει σε πρώτο πλάνο χωρίς παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής. Παράλληλα θα γίνεται για να διασφαλίζεται ότι το προσωπικό κάνει διαλείμματα και σηκώνεται τακτικά για να μετακινείται.

Με αρκετό προσωπικό να εργάζεται εκτός γραφείου, δυστυχώς η τάση φαίνεται ήδη να βρίσκει σύμφωνες πολλές επιχειρήσεις που θέλουν να ελέγξουν τη δουλειά που βγαίνει μέσω τηλεργασίας, βάζοντας ανοιχτές κάμερες στον προσωπικό χώρο των εργαζομέων. Μένει να δούμε αν θα εφαρμοστεί με δίκαιο και νόμιμο τρόπο.

Jenny.Gr
pexels
  • Τετραήμερη εργασία

Ένα όνειρο που έρχεται να πάρει υπόσταση μες στο 2023 είναι το ευέλικτο ωράριο και η τετραήμερη εργασία. Το 2023 θα μπορούσε να είναι η χρονιά που θα αποχαιρετήσουμε την πενθήμερη εργασία. Έχουν ήδη γίνει δοκιμές για τετραήμερη εργασία σε πολλές χώρες κατά τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, της Αγγλίας, του Βελγίου, ενώ το 2023 θα ξεκινήσουν αντίστοιχες κινήσεις στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, φέρνοντας τις επιδόσεις των εργαζομένων στα πιο υψηλά επίπεδα.