UPDATE #NOW

Οι καλύτερες συμβουλές που δεν γνωρίζεις και θα σε βοηθήσουν στην προπόνηση


JTeam

10 Ιανουαρίου 2023

Οι καλύτερες συμβουλές που δεν γνωρίζεις και θα σε βοηθήσουν στην προπόνηση
Pexels
Μπορεί η γυμναστική να είναι μέσα στη ζωή σας αλλά γνωρίζετε τα παρακάτω tips ώστε να γίνει πιο αποδοτική;

Είναι πιθανό, όσο πολύ κι αν γυμνάζεστε να τα αγνοείτε, αλλά να είστε σίγουροι ότιο αυτά θα κάνουν τη διαφορά!

Μην κάνετε μόνο βάρη

Μπορεί να θεωρείς ότι τα βάρη αρκούν για να φτιάξεις το τέλειο σώμα αλλά δεν είναι έτσι. Το να δοκιμάζεις διαφορετικά είδη γυμναστικής σημαίνει ότι γυμνάζεις και διαφορετικά σημεία του σώματος σου.

Μην αμελείτε τις διατάσεις

Συχνά οι άντρες σνομπάρουν τις διατάσεις και τη γυμναστική που βασίζεται στο stretching. To σώμα όμως χρειάζεται τέτοιου είδους ασκήσεις. Το να τεντώνεις λοιπόν τους μυς σου συχνά είναι πολύ σημαντικό γιατί προλαμβάνεις το πιάσιμο και τους τραυματισμούς που μπορεί να σε κρατήσουν μακριά από το γυμναστήριο για καιρό.

Jenny.Gr
Pexels

Δώστε βάση στη συχνότητα

Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις με τη συχνότητα που πηγαίνεις στο γυμναστήριο για να δεις αποτελέσματα. Το να γυμνάζεσαι περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι και υπερβολή.


Προσοχή στη διατροφή

Το τι θα φας πριν και μετά το γυμναστήριο είναι σημαντικό για να κάψεις λίπος και να χτίσεις μυς. Πριν την άσκηση χρειάζεσαι ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες και φτωχό σε λίπος ώστε να σου δώσει ενέργεια και να αποδόσεις το μέγιστο. Μια μπάρα δημητριακών, ένα τοστ με τυρί light ή λίγες φρυγανιές είναι καλή επιλογή.