UPDATE #NOW

«Είμαι εδώ επειδή είμαι μαύρος»: Ο παρουσιαστής των Golden Globes, Jerrod Carmichael, είπε τα πράγματα με το όνομά τους


Κλέλια Φατούρου

11 Ιανουαρίου 2023

«Είμαι εδώ επειδή είμαι μαύρος»: Ο παρουσιαστής των Golden Globes, Jerrod Carmichael, είπε τα πράγματα με το όνομά τους
Getty Images/Rich Polk/NBC / Contributor
Ο κωμικός είπε την αλήθεια που όλοι σκεφτόμασταν

Οι 80ες Χρυσές Σφαίρες πέρασαν στην ιστορία και όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω στα βραβεία που έχουν δεχτεί (δικαίως) τη μεγαλύτερη κριτική. Αφού αποκλείστηκαν από το NBC το 2022 και δεν τα είδαμε ποτέ, επέστρεψαν φέτος με αναγκαστικές αλλαγές, προκειμένου να υπάρξουν.

Μία κίνηση ματ ήταν σίγουρα ο κωμικός Jerrod Carmichael, που ως γνωστόν, δεν έχει κανένα πρόβλημα να θίξει ευαίσθητα θέματα, και θα ήταν σίγουρα περίεργο αν δεν μιλούσε για τον ρατσισμό των Golden Globes και τι είναι αυτό που άλλαξε.

«Είμαι ο οικοδεσπότης σας Jerrod Carmichael και θα σας πω γιατί είμαι εδώ. Είμαι εδώ επειδή είμαι μαύρος. Δεν θα πω ότι ο HFPA ήταν μία ρατσιστική οργάνωση, αλλά δεν είχαν ούτε ένα μαύρο μέλος, μέχρι που πέθανε ο George Floyd. Κάντε ό,τι θέλετε με αυτή την πληροφορία». Άουτς.

Και προφανώς και συνέχισε λέγοντας ότι τη μία στιγμή είσαι στο σπίτι και φτιάχνεις τσάι με μέντα και την άλλη σε προσκαλούν να είσαι το μαύρο πρόσωπο μίας λευκής διοργάνωσης. Είχε τις αμφιβολίες του για το αν έπρεπε να πει το ναι, αλλά οι 500 χιλιάδες δολάρια βοήθησαν στην απόφασή του. Επίσης, αρνήθηκε να συναντηθεί με τη νέα Πρόεδρο του Hollywood Foreign Press Association, Helen Hoehne πριν τη μεγάλη βραδιά. «Δέχτηκα τη δουλειά θεωρώντας ότι δεν είχαν αλλάξει τίποτα. Άκουσα ότι προσέλαβαν 6 νέα μαύρα μέλη. Συγχαρητήρια». Μπορεί τα λεφτά να ήταν ο λόγος που πήγε, αλλά τουλάχιστον είπε αυτό που σκεφτόμαστε όλοι, όταν ακούσαμε την επιλογή του για οικοδεσπότης της βραδιάς.