UPDATE #NOW

Amy Winehouse: Οι θυμωμένες αντιδράσεις του κοινού για την ταινία και τις νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα


Κλέλια Φατούρου

25 Ιανουαρίου 2023

Amy Winehouse: Οι θυμωμένες αντιδράσεις του κοινού για την ταινία και τις νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα
Twitter/Cravemedia
Οι εικόνες από τα γυρίσματα γίνονται όλο και πιο ενοχλητικές

Ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. Οι βιογραφικές ταινίες για τεράστια μουσικά ονόματα δεν πηγαίνουν συνήθως καλά. Ίσως επειδή είμαστε τρομερά εξοικειωμένοι με τα πρόσωπα, τις φωνές και τις ζωές τους ή επειδή κάποιες ιστορίες ανήκουν στο πρόσφατο παρελθόν, όπως αυτή της Amy Winehouse.

Αν και ήταν μόλις 27 χρονών, η τραγουδίστρια πρόλαβε να αφήσει πίσω της μία μεγάλη κληρονομιά, ενώ οι τελευταίοι μήνες της ζωής της μάς άφησαν σκληρές εικόνες μίας ταλαιπωρημένης σωματικής και ψυχικής υγείας, από τις εξαρτήσεις. Αν ήταν λοιπόν να γίνει μία ταινία για τη ζωή της, θα έπρεπε να γίνει με τεράστιο σεβασμό, ίσως να αποφευχθούν κάποιες εικόνες ή τελικά, να μην γίνει καθόλου.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αντιδράσεις του κοινού, με την ταινία να βρίσκεται στα αρχικά στάδια γυρισμάτων. Οι πρώτες εικόνες από τους δρόμους του Λονδίνου δημοσιεύτηκαν και όλοι νιώθουν άβολα με τη Marisa Abela, που κλήθηκε να υποδυθεί την Amy Winehouse.

Ξεκινήσαμε με την ανύπαρκτη ομοιότητα μεταξύ των δύο γυναικών και συνεχίζουμε με τις νέες φωτογραφίες από το meltdown της. Σε όλο αυτό, προστίθενται και οι δηλώσεις της πρωταγωνίστριας στο podcast "Before the Lights". Αναφέρθηκε στη φωνητική και μουσική προετοιμασία που έκανε αλλά δεν έμεινε εκεί. Μίλησε και για το σώμα της, που ήταν αποτέλεσμα μία μικρής διατροφικής διαταραχής, και συνεχίζουμε να νιώθουμε περίεργα με όλα αυτά, χωρίς καν να έχει βγει η ταινία.

Να πούμε κάπου εδώ ότι ο πατέρας της Amy, Mitch Winehouse υποστηρίζει απόλυτα την ταινία και δεν καταλαβαίνει γιατί ασχολούμαστε με την έλλειψη ομοιότητας των γυναικών. «Έχει δοθεί πολλή έμφαση στην εμφάνιση, αν και δεν υπάρχει λόγος». Παρόλα αυτά, το κοινό δεν νιώθει και πολύ καλά με τις πρώτες εικόνες και η ταινία δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από το 2024.