UPDATE #NOW

Η Naomi Watts «ξαναχτυπά» με το πιο εύστοχο μήνυμα για την εμμηνόπαυση (και τον έφηβο εαυτό της)


Κλέλια Φατούρου

2 Φεβρουαρίου 2023

Η Naomi Watts «ξαναχτυπά» με το πιο εύστοχο μήνυμα για την εμμηνόπαυση (και τον έφηβο εαυτό της)
Instagram/Naomi Watts
Η Naomi Watts λέει τα πράγματα με το όνομά τους, όταν πρόκειται για εμμηνόπαυση

Η Naomi Watts έχει γίνει το επώνυμο πρόσωπο της εμμηνόπαυσης και δικαίως. Με το wellness brand της, Stripes, μοιράζεται συμβουλές, που γνωρίζει από πρώτο χέρι, και πουλά προιόντα που στοχεύουν στη διευκόλυνση αυτής της φάσης ζωής.

Το καλύτερο, δε, είναι ότι το κάνει πάντα με έναν χιουμοριστικό τρόπο γιατί η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι (και) fun. Και στην τελική, θα περάσουμε όλες από εκεί, έτσι όπως δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την εφηβεία. Ο βασικός στόχος της Watts είναι να απενοχοποιήσουμε αυτή την κουβέντα και να μην φερόμαστε σαν να κουβαλάμε κάποιο σκοτεινό μυστικό, έτσι όπως το βίωσε εκείνη, πριν από περίπου 10 χρόνια.

Όταν μπήκε ο Φλεβάρης, αναφέρθηκε στον Dry January με ένα χιουμοριστικό post, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία της, από μία διαφήμιση που έκανε για ταμπόν, όταν ήταν 15 χρονών. «Πότε μπορώ να αρχίσω να χρησιμοποιώ ταμπόν;», αναρωτιέται στην πρώτη εικόνα, ενώ ακριβώς δίπλα είναι η Watts στα 54, όπου αναρωτιέται πότε μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί λιπαντικό.

Το post της στο Instagram μιλά για τις ορμονικές αλλαγές που επηρεάζουν την ξηρασία του κόλπο. «Εσείς τι είδος Dry January είχατε; Πάρα πολύ ξηρό... σωστά; Γιατί μιλάμε για την εφηβεία και την περίοδο με τόση ευκολία, αλλά όταν πρόκειται για εμμηνόπαυση, νιώθουμε τόση ντροπή;». Είναι απλό. Πρέπει να μιλάμε για την κολπική ξηρότητα και τις ορμονικές αλλαγές με την ίδια ευκολία που μιλάμε για την περίοδο. Είναι όλα φυσιολογικά και όλα κομμάτια του ταξιδιού μας.

Μιλά για το λιπαντικό που συχνά είναι απαραίτητο πριν το σεξ, αλλά παραμένει ταμπού. «Από ό,τι φαίνεται, είσαι είτε πολύ υγρή είτε πολύ ξηρή για την πατριαρχία. Μέχρι το 2025, περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα είναι σε εμμηνόπαυση. Μιλάμε για πολύ ξηρότητα». You go girl!