UPDATE #NOW

To νέο update των Google Maps μας κάνει να νοσταλγούμε τους έντυπους χάρτες


JTeam

10 Φεβρουαρίου 2023

To νέο update των Google Maps μας κάνει να νοσταλγούμε τους έντυπους χάρτες
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού θα φτάσει η τεχνολογία, αυτός ο διάολος; Αν όχι, ήρθε η ώρα

Οι Google Maps αλλάζουν και ίσως δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό. Το νέο update έρχεται και, μαζί του, το Immersive View, ένα χαρακτηριστικό που θα λειτουργήσει πρώτα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες και Τόκιο, ενώ θα ακολουθήσουν Άμστερνταμ, Δουβλίνο, Φλωρεντία και Βενετία.

Το νέο αυτό feature σχεδιάστηκε με τις καλύτερες προθέσεις – να μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε καλύτερα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθούμε, να τα εξερευνήσουμε ψηφιακά για λίγο. Να το εξηγήσουμε καλύτερα: Έστω ότι αποφασίζουμε να πάμε στην Ολλανδία και, ως τουρίστες που σέβονται τον εαυτό τους, να πάμε στο Rijksmuseum. Με το Immersive View θα δούμε τον χώρο γύρω από το κτήριο, θα βρούμε πού ακριβώς βρίσκονται οι είσοδοι, θα κοιτάξουμε πώς φαίνεται η περιοχή διαφορετικές στιγμές μέσα στην ημέρα και πώς θα είναι ο καιρός. Οι Google Maps θα μας δείξουν κοντινά εστιατόρια και θα μας επιτρέψουν να ρίξουμε μία ματιά μέσα, να αναζητήσουμε το ιδανικό σποτ για το δείπνο μας.

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε πως η Αναζήτηση εμπλουτίζεται με το Live View σε περισσότερα μέρη στην Ευρώπη. Κι έτσι, θα βρίσκουμε περισσότερα μέρη όπως καταστήματα ή ΑΤΜ, όταν είμαστε έξω. Όσο για το Indoor Live View, που κυκλοφόρησε το 2021, τώρα επεκτείνεται σε 1.000 ακόμη αεροδρόμια, σταθμούς τρένων κι εμπορικά κέντρα. Κι είναι κάπως τρομακτικό.

Θα μπορέσουμε, άραγε, να δούμε πώς είναι η Area 51; Μάλλον όχι. Πλησιάζει η εποχή που θα αρχίσουμε να νοσταλγούμε τους έντυπους χάρτες; Ενδεχομένως.