UPDATE #NOW

4 πράγματα που δεν πρέπει να πληρώνουμε ποτέ με χρεωστική κάρτα


JTeam

10 Φεβρουαρίου 2023

4 πράγματα που δεν πρέπει να πληρώνουμε ποτέ με χρεωστική κάρτα
Είναι το πλαστικό χρήμα ο καλύτερός σου φίλος; Ίσως όχι

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που το να έχεις μετρητά πάνω σου, θεωρείται οριακά red flag. Αν είσαι millennial, θα βγάλεις την κάρτα από το πορτοφόλι. Αν ανήκεις στη Gen Z, θα αγγίξεις απλώς την οθόνη του κινητού σου – θα κάνεις και λίγο bullying στους φίλους σου που ακόμη τρέμουν την τεχνολογία, και με το δίκιο σου. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που το πλαστικό χρήμα, δεν είναι σύμμαχος. Και δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ειδικοί.

Για τη βενζίνη

Ναι, η βενζίνη είναι απαραίτητη. Είναι, επίσης, πανάκριβη. Ο CEO της TopMobileBanks, Tim Doman, μας συμβουλεύει να αλλάξουμε συνήθειες και να πληρώνουμε με μετρητά, για να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του budget, να μην ξεφεύγουμε και να μην ξεμένουμε από τις 14 του μήνα.

Για τα ακριβά πράγματα της ζωής

Ποιος πληρώνει τα ακριβά κοσμήματα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα εισιτήρια για τη Rosalia με μετρητά, το 2023; Κανείς, είναι η απάντηση. Αντί για χρεωστική, όμως, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε πιστωτική κάρτα και να βάλουμε δόσεις – και εδώ, για να μην ξεμείνουμε όχι από τις 14, αλλά από τις 10 του μήνα.

Για συναλλαγές στο εξωτερικό

Πηγαίνουμε ταξίδι, δε βγάζουμε καν χρήματα, έχουμε κάρτα, είμαστε ήσυχοι. Σωστά; Μάλλον όχι. Αν βρισκόμαστε σε άλλη χώρα, και πάλι είναι καλύτερο να κινηθούμε με πιστωτική κάρτα και να χρησιμοποιήσουμε χρεωστική μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Online αγορές

Το να αγοράσεις πράγματα στο ίντερνετ είναι πανεύκολο, ας είμαστε ειλικρινείς. Και το κάνουμε όλοι, χωρίς πολλή σκέψη. Το βλέπω, μου αρέσει, το θέλω, το παίρνω – το είπε κι η Ariana Grande. Ο Tim Doman έρχεται να μας το χαλάσει για μία ακόμη φορά, όμως. Τονίζει πως είναι καλύτερο να πληρώσουμε με πιστωτική, καθώς η χρεωστική είναι άμεσα συνδεδεμένη στον τραπεζικό μας λογαριασμό και οι hackers εκεί έξω, είναι πολλοί και περιμένουν. Και ναι, υπάρχει κίνδυνος και για την πιστωτική, όμως σε περίπτωση απάτης υπάρχει τρόπος να γλιτώσουμε χρήματα και να μη χάσουμε ολόκληρο το ποσό, αν ειδοποιήσουμε την τράπεζά μας.