UPDATE #NOW

Αν το iPhone σου είναι αργό, αυτά τα 5 tips είναι ό,τι χρειάζεσαι


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2023

Αν το iPhone σου είναι αργό, αυτά τα 5 tips είναι ό,τι χρειάζεσαι
Με τους παρακάτω 5 τρόπους, το iPhone θα «τρέχει» πιο γρήγορα από τη σκιά του

Το iPhone είναι πολλά παραπάνω από ένα τηλέφωνο. Το χρησιμοποιούμε σχεδόν για τα πάντα – κλείνουμε εισιτήρια για πτήσεις, συναυλίες, αλλά και ραντεβού στον γιατρό, βλέπουμε αν είναι εντάξει η φυσική μας δραστηριότητα για τη μέρα, ακούμε μουσική. Κάνουν πολλά για εμάς και αποτελούν επένδυση. Αυτός είναι και ο λόγος που τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας.

Το θέμα είναι ότι, όσο κι αν τα φροντίζουμε, εκείνα μπορεί να «σέρνονται» κι αυτό είναι κάτι που όχι απλώς μας εκνευρίζει, αλλά ενδέχεται να αρκεί για να μας χαλάσει τη μέρα. Με τους παρακάτω 5 τρόπους, μπορούμε να διορθώσουμε την κατάσταση.

Κάνουμε update στην τελευταία εκδοχή του iOS

Αυτό είναι το σημαντικότερο και πιο βασικό βήμα, καθώς διατηρεί τη συσκευή μας ασφαλή και, κυρίως, γρήγορη. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να μην το κάνουμε χειροκίνητα, δεν έχουμε παρά να ενεργοποιήσουμε τις αυτόματες ενημερώσεις, απλώς πηγαίνοντας στις Γενικές Ρυθμίσεις.

Προσέχουμε τον αποθηκευτικό μας χώρο

Μπορεί να νομίζουμε ότι το iPhone χωρά τα πάντα, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Φωτογραφίες, εφαρμογές που χρησιμοποιούμε από σπάνια έως ποτέ, έγγραφα που ίσως έχουμε αποθηκεύσει, μας «τρώνε» μνήμη και το κινητό δε λειτουργεί όσο γρήγορα θα μπορούσε. Καλό είναι, μάλιστα, να αφήνουμε ελεύθερο τουλάχιστον 1GB.

Απενεργοποιούμε αχρείαστες λειτουργίες

Αν είμαστε στο σπίτι, στο γραφείο ή κάπου που μπορούμε να συνδεθούμε σε Wi-Fi, ας κλείσουμε τα δεδομένα. Αν δε χρειαζόμαστε Bluetooth, ας το απενεργοποιήσουμε κι αυτό. Το ίδιο ισχύει και με τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Διαγράφουμε ή κάνουμε offload τις εφαρμογές που δε χρησιμοποιούμε

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάμε apps που έχουμε ανοίξει μία φορά το τελευταίο εξάμηνο. Και χώρο θα απελευθερώσουμε για να βγάλουμε περισσότερες φωτογραφίες, και θα γίνει πιο γρήγορο το iPhone – μόνο θετικά θα βγουν.

Προσέχουμε με την υγρασία

Παίρνουμε το iPhone μαζί όταν κάνουμε μπάνιο, για να ακούμε μουσική; Το έχουμε δίπλα στον νεροχύτη όταν πλένουμε τα πιάτα και γεμίζει σταγόνες νερού; Ε, είναι λάθος. Όταν μπαίνει υγρασία στη συσκευή, εκείνη χαλάει – τόσο απλά. Γίνεται αργή, κολλάει, η μπαταρία τελειώνει πιο γρήγορα. Όσο πιο στεγνό το κρατάμε, τόσο καλύτερα.