UPDATE #NOW

Alec Baldwin: Μειώθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του για ανθρωποκτονία εξ αμελείας


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2023

Alec Baldwin: Μειώθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του για ανθρωποκτονία εξ αμελείας
Άκυρη η κατηγορία για οπλοχρησία

Οι εισαγγελείς του New Mexico άλλαξαν το κατηγορητήριο εναντίον του Alec Baldwin για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins και στον τραυματισμό του σκηνοθέτη Joel Souza, στα γυρίσματα της ταινίας "Rust".

Αυτή η κίνηση θα μειώσει σίγουρα τον χρόνο πιθανής φυλάκισης του ηθοποιού, αφού θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 5 χρόνια. Με τα νέα δεδομένα, αντιμετωπίζει έως και 18 μήνες φυλάκισης.

«Η εισαγγελία ακύρωσε την κατηγορία για οπλοχρησία, η οποία αυξάνει τον χρόνο φυλάκισης, και χάνεται χρόνος από τους μεγαλοδικηγόρους. Σκοπός μας είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της κομητείας Santa Fe. Η ίδια απόφαση ισχύει και για την οπλοποιό της ταινίας, Hannah Gutierrez-Reed.

Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων είχαν ζητήσει την ακύρωση αυτής της καταγγελίας, γιατί πρόκειται για έναν νόμο που απέκτησε ισχύ μετά το ατύχημα της 21ης Οκτωβρίου. Η Hutchins πέθανε στο νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό στο στήθος, από τον Baldwin, από ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε ως prop. «Ο πελάτης μου δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε κανονική σφαίρα στο όπλο, ή οπουδήποτε στο σετ. Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργαζόταν, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο ήταν άδειο», ανέφερε ο δικηγόρος του ηθοποιού, Luke Nikas.

Αν τελικά καταδικαστούν, εκτός από ποινή φυλάκισης, θα πρέπει να καταβάλουν και το ποσό των 5.000 δολαρίων. Οι γονείς και η αδερφή της Hutchins μήνυσαν πρόσφατα τον Baldwin αν και πέρυσι, είχε οδηγηθεί σε οικονομικό συμβιβασμό με τον σύζυγό της. Το περίεργο είναι ότι αυτή η ταινία θα συνεχίσει τα γυρίσματά της κανονικά την άνοιξη, αν και είχαν πει ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Ειδικά αν καταδικαστεί ο πρωταγωνιστής της.