UPDATE #NOW

Carmen: Το trailer της νέας ταινίας του Paul Mescal είναι μια εντυπωσιακή χορογραφία


Κλέλια Φατούρου

23 Φεβρουαρίου 2023

Carmen: Το trailer της νέας ταινίας του Paul Mescal είναι μια εντυπωσιακή χορογραφία
Θα δούμε τη σύγχρονη εκδοχή της κλασικής όπερας

Είπαμε ότι αυτή η χρονιά ανήκει στον Paul Mescal και δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό. Μετά την υποψηφιότητα για το Aftersun, ακολουθούν και άλλοι ρόλοι, που είναι σαν να επιλέχθηκαν με τεράστια προσοχή. Το trailer της Carmen πάντως το αποδεικνύει.

Συμπρωταγωνιστεί με τη Melissa Barrera (που γνωρίσαμε στο τελευταίο Scream), σε μία σύγχρονη εκδοχή της αγαπημένης όπερας. Η ταινία έχει συγκεντρώσει την αφρόκρεμα σε μουσική, σενάριο και σκηνοθεσία, ενώ η σκηνοθεσία, και χορογραφία, ανήκει στον Benjamin Millepied, τον άνθρωπο πίσω από τις χορογραφίες του Black Swan (και σύζυγο της Natalie Portman).

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, η Carmen είναι μία νέα και ανεξάρτητη γυναίκα, που αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι της στην έρημο του Μεξικό, μετά την άγρια δολοφονία της μητέρας της. Περνά τα σύνορα, μέσα από μία επικίνδυνη παράνομη διαδρομή, που απειλεί να τη σκοτώσει, όπως έκανε και με άλλους δύο πρόσφυγες από την ομάδα της.

Μαζί της είναι ο Aidan (Paul Mescal), ένας στρατιωτικός με PTSD, που αναγκάζεται να φύγει με την Carmen, σε αναζήτηση μίας φίλης της στο Los Angeles, που έχει ένα club. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο για τον έρωτά τους, αλλά η αστυνομία τους πλησιάζει απειλητικά.

Αν και ο Mescal δεν έχει σπουδάσει χορό, η προετοιμασία που έκανε για την ταινία και το ταλέντο του στην υποκριτική του επιτρέπει να κινείται με τρομερό τρόπο, εκφράζοντας τον πόνο και την ανάγκη για διέξοδο. Το trailer είναι σαν μία πολύ καλά συντονισμένη χορογραφία και η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάιο.

Στην ταινία συμμετέχει η Elsa Pataky και η Rossy de Palma, το σενάριο είναι μία συνεργασία των Alexander Dinelaris (The Revenant), Lisa Loomer (Girl, Interrupted) και Loic Barrere. To soundtrack υπογράφει ο Nicholas Britell, που έχει κάνει, μεταξύ άλλων, την υπέροχη μουσική του "Succession".