UPDATE #NOW

Ο R. Kelly καταδικάστηκε σε 20 χρόνια επιπλέον φυλάκισης, αλλά θα εκτίσει όλες τις ποινές ταυτόχρονα


Κλέλια Φατούρου

24 Φεβρουαρίου 2023

Ο R. Kelly καταδικάστηκε σε 20 χρόνια επιπλέον φυλάκισης, αλλά θα εκτίσει όλες τις ποινές ταυτόχρονα
Instagram/dynamic_posts
Θα βγει από τη φυλακή γύρω στα 80

Ο 56χρονος τραγουδιστής της R&B καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για κατοχή φωτογραφιών με παιδική σεξουαλική κακοποίηση και δελεασμό παιδιών, αλλά το κεντρικό ερώτημα είναι αν θα εκτίσει ταυτόχρονα όλες τις ποινές του, ή τη μία μετά την άλλη, που αυτό θα σήμαινε ισόβια.

Του είχε επιβληθεί πέρυσι ποινή 30 χρόνων συν ένας χρόνος. Οι εισαγγελείς ήθελαν τον R. Kelly στη φυλακή μέχρι τον θάνατό του, αλλά αφού αυτό δεν θα ήταν εφικτό, κατέληξαν στο να εκτίσει 31 χρόνια συνολικά, και να βγει γύρω στα 80.

Ο δικαστής Harry Leinenweber δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ο Kelly χρησιμοποίησε τον φόβο για να εξαναγκάσει ανήλικα κορίτσια σε σεξ. «Η θεωρία της χειριστικότητας ήταν το αντίθετο του φόβου για σωματική βλάβη. Πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με φόβο για σωματική βλάβη.

Ο κατηγορούμενος δεν είχε να προσθέσει κάτι, λέγοντας ότι το έχει αφήσει στον δικηγόρο του, ενώ δύο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, ζήτησαν να τιμωρηθεί σκληρά. «Έχασα τα όνειρά μου εξαιτίας του Robert Kelly. Δεν θα τα πάρω ποτέ πίσω. Είμαι μόνιμα τραυματισμένη», διαβάστηκε στο δικαστήριο μία δήλωση της γυναίκας, με το ψευδώνυμο "Jane".

«Όταν χάνεις την παρθενιά σου από έναν παιδόφιλο στα 14, η ζωή σου δεν είναι ποτέ η ίδια». Μία άλλη γυναίκα, με το όνομα Nia, βρέθηκε στο σημείο και μίλησε απευθείας στον κατηγορούμενο. «Τώρα είσαι εδώ... επειδή κάτι πηγαίνει λάθος με εσένα. Τώρα δεν θα μπορείς να κάνεις κακό σε παιδιά». Ο R. Kelly κατηγορείται από γυναίκες από τη δεκαετία του '90. Παρόλα αυτά, κατάφερε να χειραγωγήσει και να κακοποιήσει σεξουαλικά αμέτρητα ανήλικα κορίτσια, που κατά βάση ήταν fans του. Στην πορεία, κρατούσε φωτογραφικό υλικό ή βίντεο από τις κακοποιήσεις.

Η δικηγόρος του Kelly κατηγόρησε τους εισαγγελείς και την κυβέρνηση για «αιμοδιψή εκστρατεία που θέλει να μετατρέψει τον Kelly σε σύμβολο του κινήματος #MeToo». Ότι ο πελάτης της έχει περάσει πολλά, και ότι δεν θα επιβιώσει στη φυλακή για 30 χρόνια.

TAGS