UPDATE #NOW

Ο Marilyn Manson κατηγορείται για επαναλαμβανόμενη σεξουαλική κακοποίηση 16χρονης, το 1995


Κλέλια Φατούρου

1 Φεβρουαρίου 2023

Ο Marilyn Manson κατηγορείται για επαναλαμβανόμενη σεξουαλική κακοποίηση 16χρονης, το 1995
Instagram/Marilyn Manson
Οι καταγγελίες κατά του Marilyn Manson δεν έχουν τελειωμό

Μετά από αμέτρητες κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα, έρχεται στο φως μία ακόμη. Ο Marilyn Manson δεν έχει διωχθεί ποινικά, παρόλο που αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι του στο Los Angeles για ευρήματα και τα κατέθεσαν στον Γενικό Εισαγγελέα της περιοχής.

Την περασμένη Δευτέρα, μία γυναίκα με το όνομα Jane Doe, κατέθεσε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι ο Marilyn Manson την κακοποίησε σεξουαλικά αμέτρητες φορές, από τα 16 της. Κατατέθηκε στο Long Island και υποστηρίζει ότι ο Manson έδρασε με την υποστήριξη των δισκογραφικών εταιριών, Nothing Records και Interscope Records.
Σύμφωνα με τα μηνυτήρια έγγραφα, ο Manson κάλεσε την Doe και άλλη μία φίλη της στο tour bus, όταν εκείνη ήταν 16, αμέσως μετά τη συναυλία τους στο Dallas, το 1995. Φέρεται να τις ρώτησε πόσο χρονών ήταν, αν και η ηλικία συναίνεσης στο Τέξας είναι τα 17 έτη. Η Doe ήταν παρθένα.

Αφού τη βίασε, την κορόιδεψε, της είπε «να ξεκουμπιστεί από το λεωφορείο» και την απείλησε ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της, αν το πει σε κανένα. Ένα από τα μέλη του γκρουπ της έδωσε έναν αριθμό ώστε να κρατήσουν επαφή και εκείνη ξεκίνησε να κάνει ναρκωτικά και να πίνει προκειμένου να αντέξει τα όσα συνέβησαν το 1995. Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.

Μετά από λίγες εβδομάδες, ο Manson (με το πραγματικό όνομα Brian Warner) επικοινώνησε μαζί της μετά από λίγες εβδομάδες και απαίτησε γυμνές φωτογραφίες. Την προσκάλεσε σε συναυλία στη Νέα Ορλεάνη, όπου και τη βίασε ξανά στο tour bus. Σύμφωνα με τη μήνυση, «υπήρξαν φιλιά, δάγκωμα στο στήθος, στοματικό σεξ και διείσδυση. Αυτή τη φορά ήταν πιο φιλικός και της είπε ότι θέλει να την ξαναδεί». Το 1999, η Jane Doe ήταν 19 χρονών και ακολούθησε τον Manson σε περιοδεία. Εκεί την ανάγκασε να κάνει σεξ και με άλλα μέλη της μπάντας, τη χειραγωγούσε και της έδινε ναρκωτικά. Οι δύο δισκογραφικές εταιρίες του ήταν απόλυτα ενήμερες για την εμμονή του για σεξουαλική βία σε ανήλικες.

Η πλευρά του Manson, μέσω του δικηγόρου του, μιλά για μία κατασκευασμένη ιστορία. «Ο Brian Warner δεν γνωρίζει αυτό το άτομο και δεν θυμάται να τη συνάντησε πριν από 28 χρόνια. Και φυσικά, δεν είχε ποτέ κάτι ερωτικό μαζί της. Η καταγγέλουσα κατασκευάζει αυτό το παραμύθι εδώ και δύο χρόνια», απάντησε ο Howard King στο USA Today.

Από την άλλη, οι αμέτρητες κατηγορίες, όχι μόνο από θύματα που γνώρισε, αλλά και από τη σύντροφό του Evan Rachel Wood, λένε άλλα. Η Wood έφτιαξε το ντοκιμαντέρ "Phoenix Rising", στο οποίο μιλά για την κακοποιητική του δράση, αναγκάζοντάς τη να πίνει το αίμα του, της έκανε ηλεκτροσόκ και τη χτυπούσε με ένα μαστίγιο σε σχήμα σβάστικας. Μετά την προβολή του, ο Manson της έκανε μήνυση για δυσφήμηση και εκείνη απλώς είπε το εξής: «Να γιατί οι άνθρωποι δεν μιλούν όταν κακοποιούνται».

Η τελευταία καταγγελία έγινε από την ηθοποιό του "Game of Thrones", Esme Bianco, το 2021, υποστηρίζοντας ότι την έφερε στην Καλιφόρνια, παραβιάζοντας τους νόμους του human trafficking. Τη νάρκωσε, τη μαστίγωσε και τελικά τα βρήκαν με διακανονισμό μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.