UPDATE #NOW

1 στα 30 παιδιά που γνωρίζουμε, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή απόπειρας


JTeam

24 Οκτωβρίου 2022

1 στα 30 παιδιά που γνωρίζουμε, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή απόπειρας
pexels
Το πλέον ανησυχητικό κι αποκαρδιωτικό είναι ότι για κάθε περιστατικό βιασμού ή απόπειρας βιασμού παιδιού που βλέπει το φως της δημοσιότητας υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 99, τα οποία δεν θα τα μάθει ποτέ κανείς

Ένα στα έξι παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στη ζωή τους. Στο 7,6% αυτών η προσέγγιση περιλαμβάνει και σωματική επαφή, ενώ το 3,1% του παιδικού πληθυσμού έχει μία εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού, σύμφωνα με στοιχεία από την Ελλάδα, που παρουσίασε ο ψυχίατρος, διευθυντής Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Γιώργος Νικολαΐδης, σε ενημερωτική εκδήλωση, σχετικά με τις δράσεις του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού οργανισμού «Θάλπος - Ψυχική Υγεία».

«Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα παιδιά που βρίσκονται μέσα σε μία σχολική τάξη, είτε έχει ήδη μία εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού, είτε πρόκειται να έχει μέχρι να ενηλικιωθεί. Καθένας και καθεμία από εμάς μάλλον ξέρουμε από τον οικογενειακό και κοινωνικό μας κύκλο 30 παιδιά. Ενα από τα παιδιά που γνωρίζουμε έχει ή θα έχει πριν ενηλικιωθεί μία εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού», τόνισε ο κ. Νικολαΐδης. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.