UPDATE #NOW

Πώς να σταματήσεις το overthinking για τη δουλειά και να χαλαρώσεις, επιτέλους


JTeam

27 Φεβρουαρίου 2023

Πώς να σταματήσεις το overthinking για τη δουλειά και να χαλαρώσεις, επιτέλους
Ήρθε η ώρα να αφήσεις τη δουλειά εκεί που ανήκει, δηλαδή στο γραφείο, και να απολαύσεις το τριήμερο

Αν έχεις δει The Devil Wears Prada, το πιθανότερο είναι να έχεις ταυτιστεί κάποια στιγμή στη ζωή σου με την Andrea - κι όχι απαραίτητα επειδή συνεργάζεσαι με άτομα όπως η Miranda Priestley, αλλά γιατί είχε τον νου της στη δουλειά κάθε μέρα, όλη μέρα. Οι υποχρεώσεις σου είναι πάντα εκεί, είτε είσαι διακοπές, είτε έχεις φύγει για τριήμερο, είτε είναι αργία, κι αυτό δε σε αφήνει να χαρείς τις όμορφες στιγμές σου.

Επειδή οι περισσότεροι είμαστε έτσι, χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια για να αποφορτιστούμε και να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Παρακάτω, λοιπόν, θα δούμε 3 τρόπους να αφήνουμε τη δουλειά εκεί που πρέπει, δηλαδή στο γραφείο.

Ακολουθούμε μία νέα ρουτίνα

Ο χρόνος που περνάμε σε κάποιο μέσο μεταφοράς, επιστρέφοντας σπίτι, είναι αυτό που χωρίζει την επαγγελματική από την προσωπική μας ζωή. Είτε αποφασίσουμε να ακούμε μουσική, είτε να μιλάμε στο τηλέφωνο, είτε να καταγράψουμε τις σκέψεις μας στα notes του κινητού μας, χρειάζεται να βρούμε κάτι που θα πάρει το μυαλό μας από την δουλειά και θα μας μεταφέρει σταδιακά στη μη εργασιακή μας πραγματικότητα.

Ασχολούμαστε με άλλα προβλήματα

Αν το μυαλό μας τρέχει πίσω στο γραφείο μετά το τέλος του οχταώρου, δεν έχουμε παρά να διοχετεύσουμε αλλού την ενέργειά μας. Από το τι θα φάμε το βράδυ μέχρι το τι θα φορέσουμε στον γάμο του ξαδέλφου μας το καλοκαίρι, ας ασχοληθούμε με ένα άλλο πρόβλημα, μικρότερο και πιο δημιουργικό από το meeting της Δευτέρας.

Δημιουργούμε ένα "διάλειμμα για άγχος"

Όχι, δεν έγινε κανένα τυπογραφικό εδώ πέρα. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να σκεφτούμε τη δουλειά, ας δώσουμε στον εαυτό μας ένα μισάωρο κάποια στιγμή την ημέρα κι ας αγχωθούμε τότε - ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα. Με αυτόν τον τρόπο, θα βάλουμε υγιή όρια και θα έχουμε πιο καθαρό μυαλό τόσο για να σκεφτούμε εργασιακά ζητήματα, όσο και για να αφιερώσουμε χρόνο στους ανθρώπους μας και τον προσωπικό μας χρόνο.