WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ναι, ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να προσθέσει 5 χρόνια στη ζωή σου


JTeam

25 Φεβρουαρίου 2023

Ναι, ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να προσθέσει 5 χρόνια στη ζωή σου
Unsplash
Πέντε όχι και τόσο απλά πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Θέλεις να ζήσεις περισσότερο; Μπορείς απλώς να αλλάξεις τον τρόπο που κοιμάσαι – αλήθεια. Έρευνα που θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιολογίας τον επόμενο μήνα, λέει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται καλύτερα έχουν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν νωρίς.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 172.321 άτομα, το 54% των οποίων ήταν γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 50, βρήκε πως συγκεκριμένες συνήθειες ύπνου μπορούν να προσθέσουν 5 χρόνια στο προσδόκιμο της ζωής ενός άνδρα και 2.5 χρόνια στη ζωή μίας γυναίκας.

Έπειτα από προσεκτική αξιολόγηση, οι ειδικοί κατέληξαν σε 5 σημεία – κλειδιά που όχι απλώς θα βελτιώσουν τον ύπνο μας, αλλά θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε παραπάνω:

  • Να κοιμόμαστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ
  • Να μη δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε πάνω από 2 φορές την εβδομάδα
  • Να μην ξυπνάμε στη μέση της νύχτας πάνω από 2 φορές την εβδομάδα
  • Να μη χρησιμοποιούμε υπνωτικά σκευάσματα
  • Να αισθανόμαστε ξεκούραστοι όταν ξυπνάμε, τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα

«Αν ο κόσμος έχει αυτές τις ιδανικές συμπεριφορές ύπνου, έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν παραπάνω», δήλωσε ο δρ. Frank Quian, που συνεργάζεται με την Ιατρική Σχολή του Harvard και είναι από τους βασικούς συγγραφείς της έρευνας. «Επομένως, αν βελτιώσουμε τον ύπνο μας στο σύνολό του, και αναγνωρίσουμε τις διαταραχές ύπνου, ίσως μπορέσουμε να προλάβουμε την πρόωρη θνησιμότητα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS