UPDATE #NOW

Το Tennessee είναι η πρώτη πολιτεία των Η.Π.Α που απαγορεύει τα drag shows (και φυσικά τη φυλομετάβαση των trans)


Κλέλια Φατούρου

3 Μαρτίου 2023

Το Tennessee είναι η πρώτη πολιτεία των Η.Π.Α που απαγορεύει τα drag shows (και φυσικά τη φυλομετάβαση των trans)
JOHN AMIS/AP IMAGES FOR HUMAN RIGHTS CAMPAIGN
Απαγορεύεται να κάνεις drag, ορμονοθεραπεία και επεμβάσεις για φυλομετάβαση

Είναι έγκλημα να έχεις γεννηθεί trans και να θες να ξεκινήσεις τη διαδικασία φυλομετάβασης στην εφηβεία; Είναι. Είναι έγκλημα να κάνεις drag shows; Φυσικά και είναι. Στο Tennessee τουλάχιστον. Επίσης, στην Alabama, το Arkansas, το Mississippi και τη Utah. Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες πολιτείες.

Ο Κυβερνήτης Bill Lee απαγόρευσε και βάσει νόμου την παροχή υγείας σε ότι αφορά θέματα φύλου και το Tennessee είναι η πρώτη πολιτεία που έκρινε ότι συγκεκριμένα drag shows είναι παράνομα. Βάζω στοίχημα ότι τσέκαρες το ημερολόγιό σου, αλλά όχι, δεν είμαστε στο 1950. Ακόμα 2023 έχουμε.

Η νέα νομοθεσία απαγορεύει στους ανήλικους να κάνουν ορμονοθεραπεία και να κάνουν εγχειρήσεις με σκοπό «να διευκολυνθούν ως προς το να αυτοπροσδιορίζονται ή να ζουν με μία ταυτότητα που δεν ταιριάζει με το φύλο τους». Αν κάποιοι γιατροί παρακούσουν, οι γονείς μπορούν να τους μηνύσουν, επειδή δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Όποιος όμως θέλει να κάνει φυλομετάβαση, προλαβαίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024. Μετά δεν θα μπορεί. Προφανώς και η εξήγηση για την ύπαρξη αυτού του νόμου θα ήταν γελοία. Πιστεύουν ότι αυτή η ιατρική φροντίδα είναι βλαβερή για τα παιδιά, πράγμα ψευδές. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, οι θεραπείες είναι απόλυτα ασφαλείς και ωφέλιμες.

Και περνάμε στα drag shows, από τα οποία ενοχλείται η κυβέρνηση του Tennessee, σημειώνοντας μία εμετική πρωτιά. Γιατί; Επειδή βλέπουν μικρά παιδιά και σου λέει, θα θέλουν να ντυθούν άντρες ή γυναίκες. Όποιος ή όποια βρεθεί να φορά περούκα ή γκλίτερ, από την 1η Ιουλίου και μετά, και το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, κινδυνεύει με πολλά χρόνια φυλάκισης.

Αν και τα drag shows απευθύνονταν πάντα σε ενήλικες, τα τελευταία χρόνια βιβλιοθήκες και διάφοροι οργανισμοί ενθαρρύνουν τα events, όπου drags διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα. Το αστείο (και τραγικό μαζί) ξέρετε ποιο είναι; Ότι ο Κυβερνήτης του Tennessee δεν είχε ιδέα για τους νόμους της πολιτείας του, πιστεύει ότι το drag είναι σεξουαλικό θέμα και το καλύτερο το κράτησα για το τέλος.

Jenny.Gr
FRANKLIN HIGH SCHOOL VIA ANCESTRY.COM

Υπάρχει μία φωτογραφία του από το 1977, όπου είναι ντυμένος γυναίκα στην αποφοίτησή του. «Σε εσάς δεν ισχύει επειδή είστε straight;» τον ρωτά δημοσιογράφος και εκείνος γίνεται έξαλλος. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείς να καταλάβεις την παράνοια, και μακάρι να ήταν τόσο αστείο.

Μιλάμε για κανονική επιστροφή στον Μεσαίωνα, σε μία χώρα που μισεί τις γυναίκες , καταργώντας το δικαίωμα στην άμβλωση και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι επικίνδυνη η απαγόρευση στην ορμονοθεραπεία και τη φυλομετάβαση, όταν είναι γνωστά τα αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών στα παιδιά που δεν μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την ταυτότητα φύλου τους. Εδώ ο θάνατος δεν είναι μεταφορικός, αλλά εντελώς κυριολεκτικός.