UPDATE #NOW

Η Tilda Swinton δεν σκοπεύει να ξαναβάλει μάσκα σε γυρίσματα «γιατί είναι πολύ υγιής». Ποιος covid;


Κλέλια Φατούρου

14 Μαρτίου 2023

Η Tilda Swinton δεν σκοπεύει να ξαναβάλει μάσκα σε γυρίσματα «γιατί είναι πολύ υγιής». Ποιος covid;
Instagram/amore_jelina
Η Tilda Swinton απορρίπτει τη σοβαρότητα του κορονοιού και κάτι δεν πάει καλά

Η Tilda Swinton κάπου κουράστηκε με την πανδημία και δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες στη δουλειά. Εδώ που τα λέμε, τα είπε αυτά σε ένα event, όπου κανείς στο κοινό δεν φορούσε μάσκες, όπως και σε κανένα άλλο event πλέον.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τηρούμε μέτρα προστασίας, όπου κρίνονται απαραίτητα. Όπως η επόμενη ταινία της Tilda, για παράδειγμα. «Ετοιμάζομαι να γυρίσω μία ταινία στην Ιρλανδία, και μου είπαν να φορώ μάσκα συνέχεια. Δεν θα το κάνω. Και ξέρω ότι αυτό που λέω ηχογραφείται». Ε ναι Tilda μου, λογικό είναι.

Η απάντησή της στη μη αναγκαιότητα μάσκας είναι ότι είναι πάρα πολύ υγιής, επειδή έχει κολλήσει Covid πάρα πολλές φορές. Πράγμα που το λες και κακό, αφού δείχνει ότι μάλλον δεν πρόσεχε καθόλου, ακόμα και όταν ο κορονοιός ήταν σε έξαρση. Το πιο περίεργο είναι ότι το 2022, η Swinton είχε μιλήσει για το πόσο σοβαρά είχε περάσει τον Covid και για το ότι βίωνε long Covid, με βασικό σύμπτωμα την απώλεια μνήμης.

Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη ηθοποιός που έχει τέτοια άποψη για τα μέτρα προστασία από τον κορονοιό. Η Fran Drescher είχε εκφράσει την αντίθεσή της στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ο Woody Harrelson διαφωνούσε με τους αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες στη δουλειά.

Η Swinton πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία της Α24, "Problemista", η οποία ακολουθεί τον Alejandro, έναν φιλόδοξο σχεδιαστή παιχνιδιών από το El Salvador, που παλεύει να φέρει στη ζωή τις ασυνήθιστες ιδέες του. Η άδεια παραμονής του τελειώνει και πρέπει να βρει βοήθεια από μία περιθωριοποιημένη γυναίκα στον κόσμο της τέχνης. Ναι, αυτή είναι η Tilda.

«Υπάρχει ένας νέος ιός στον αέρα για την ανάγκη της ατομικότητα, που δεν υπήρχε στη δική μας γενιά. Υπήρχε περισσότερος σεβασμός τότε για τη συλλογική δράση και τις συνεργασίες. Νιώθω ότι τώρα είναι όλοι νάρκισσοι και κόβουν εύκολα δεσμούς». Δεν ξέρω τι έπαθε η Swinton, που τόσο αγαπώ, αλλά μιλά για την ανάγκη του να υπερασπίζεσαι τη μοναδικότητά σου, να μην κρύβεσαι πίσω από τους άλλους και να διεκδικείς τα δικαιώματά σου. Επίσης, μην χρησιμοποιείς τη λέξη ιός. Κακό timing.