UPDATE #NOW

Hilarie Burton: «Ο Chad Michael Murray με προστάτευσε από σεξουαλική παρενόχληση από τον δημιουργό του One Tree Hill»


JTeam

17 Μαρτίου 2023

Hilarie Burton: «Ο Chad Michael Murray με προστάτευσε από σεξουαλική παρενόχληση από τον δημιουργό του One Tree Hill»
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κατηγορηθεί το 2017 από συνολικά 18 γυναίκες για παρενόχληση

Είναι τρομερό το πόσες κατηγορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συνδέονται με σειρές ή ταινίες που αγαπήσαμε. Τα παραδείγματα είναι καθημερινά και αμέτρητα και, από ό,τι φαίνεται, η συντριπτική πλειοψηφία ηθοποιών και σκηνοθετών έχουν παρενοχλήσει με κάποιο τρόπο τις συνεργάτιδές τους. Αφού λοιπόν είναι μία εποχή όπου οι γυναίκες όχι μόνο δεν φοβούνται να μιλήσουν, αλλά θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους, η Hilarie Burton μίλησε για την εποχή όπου συμμετείχε στη σειρά που διαμόρφωσε την καριέρα της (και τη δική μας νιότη).

Η Burton, γνωστή και ως Peyton Sawyer, συμμετείχε στο εφηβικό δράμα από το 2003 έως το 2009. Μίλησε λοιπόν στο podcast Drama Queens, και τις πρώην συνεργάτιδές της, Sophia Bush και Bethany Joy Lenz, για το συμβάν μεταξύ εκείνης και του δημιουργού της σειράς, Mark Schwahn, σε ένα μπαρ, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

«Μπήκε μέσα ο Chad Michael Murray και τον είδε να με αρπάζει μπροστά σε σε πολλούς ανθρώπους. Του είπε «τι κάνεις;», αν και ήταν το αφεντικό μας. Ήξερε όμως ότι δεν είχε να χάσει τίποτα, γιατί ο Schwahn τον μισούσε ούτως ή άλλως. Όταν όμως νιώθεις ότι έχεις να χάσεις πράγματα, δεν μιλάς. Η απάντησή του ήταν ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σε εμένα, δημόσια, ακόμα και αν το αγόρι της είναι εκεί».

Η Sophia Bush, που υπήρξε παντρεμένη με τον Murray από το 2005 έως το 2006, πιστεύει ότι, ως ο πρωταγωνιστής, ήταν ο μόνος που είχε τη δύναμη να την υπερασπιστεί. «Θα μπορούσε να μαλώσει άσχημα μαζί του και χαίρομαι που το έκανε. Θα ήθελα όλοι να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Η ιδέα ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και κοιτάζουμε το πάτωμα και είναι εντάξει, ενώ δεν είναι».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αφού το 2017 (στην αρχή του #MeToo), 18 γυναίκες από το cast και την ομάδα του One Tree Hill τον κατηγόρησαν με δελτίο Τύπου για σεξουαλική παρενόχληση, σωματική και συναισθηματική χειραγώγηση. Ακόμη και τότε, ο Murray εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του.

«Οι γυναίκες του One Tree Hill ήταν πάντα απίστευτες και δυνατές. Σήμερα μάς έκαναν όλους ακόμα πιο περήφανους λέγοντας τι είναι σωστό και συνεχίζουν να αλλάζουν την ατμόσφαιρα της κοινωνίας. Αυτό επηρεάζει όλα τα κομμάτια της ζωής μας, και ειδικότερα το εργασιακό περιβάλλον. Τα ίσα δικαιώματα και η ίση μεταχείριση δεν είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική. Στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που υπέφεραν». Και μπράβο σου για αυτό Chad.