UPDATE #NOW

Yellowjackets: Είδαμε τα πρώτα 3 επεισόδια του 2ου κύκλου, που έρχεται με πολύ άγριες διαθέσεις


Κλέλια Φατούρου

24 Μαρτίου 2023

Yellowjackets: Είδαμε τα πρώτα 3 επεισόδια του 2ου κύκλου, που έρχεται με πολύ άγριες διαθέσεις
Η σειρά κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV στις 25 Μαρτίου, στις 23:00, Cosmote Series HD

Μία σχολική ομάδα ποδοσφαίρου πέφτει με το αεροπλάνο στα δάση του Καναδά, εκεί όπου υπάρχει μόνο άγρια ζωή και καμία ελπίδα για σωτηρία. Καλούνται να επιβιώσουν για 19 ολόκληρους μήνες, αλλά η αγριότητα του χειμώνα τις οδηγεί σε πράξεις που πρέπει να μείνουν μυστικές για πάντα.

Βλέπουμε συνέχεια ένα εμπρός πίσω στον χρόνο. Τι συνέβη το 1996 στα δάση του Καναδά; Ποιοι επέζησαν; Ποιοι έχασαν το μυαλό τους; Ποιοι έγιναν πιθανή τροφή για τους υπόλοιπους; 25 χρόνια μετά, πώς είναι οι ζωές των επιζήσαντων και πώς εκείνοι οι 19 μήνες ήταν απόλυτα καταλυτικοί για όσα ακολούθησαν; Απειλητικά μηνύματα, νέοι φόνοι, ακόμα περισσότερα μυστικά, η διαλεύκανση μίας αυτοκτονίας, που ίσως και να είναι φόνος.

Όλα αυτά είδαμε στον 1ο κύκλο, που έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2021, αποσπώντας 7 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy. Η επιστροφή σπουδαίων ηθοποιών, όπως η Christina Ricci, Juliette Lewis και Melanie Lynskey και το εξαιρετικό cast των νεότερων εαυτών τους, αρκούσαν για να ξεκινήσουμε να βλέπουμε Yellowjackets. Μιλάμε όμως και για μία σειρά που συνδυάζει με τεράστια ισορροπία τον αγώνα επιβίωσης, με τον ψυχολογικό τρόμο, το δράμα, τις ιστορίες ενηλικίωσης αλλά και λίγη κωμωδία, τόσο όσο ώστε να ξεχνάς ότι είδες και σκηνές κανιβαλισμού.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, ο 2ος κύκλος ήταν πολυαναμενόμενος γιατί ήρθε να συνεχίσει τις ιστορίες εκεί όπου τις άφησε. Ατελείωτα αναπάντητα ερωτήματα για το ποιες επέζησαν, γιατί είδαμε μόνο το παρόν λίγων προσώπων, αν η Jackie φαγώθηκε (κυριολεκτικά) από τις πεινασμένες συμμαθήτριές της, ποιος σκότωσε τον Travis και πώς συνεχίζουν σήμερα οι ζωές των γυναικών, με το φάντασμα (ή και όχι) του παρελθόντος να τις επισκέπτεται ξανά, μαζί με το σύμβολο που είναι πανταχού παρόν σε κάθε επεισόδιο;

«Δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά τα πρώτα σενάρια που διάβασα είναι πολύ πιο άγρια από αυτά του 1ου κύκλου. Πιο τρελά, πιο σοκαριστικά αλλά και πιο διασκεδαστικά», δήλωσε πρόσφατα η Christina Ricci, ενώ ξέραμε ότι ο 2ος κύκλος θα ασχοληθεί με τον πρώτο δύσκολο χειμώνα στον Καναδά, εκεί όπου το κυνήγι γίνεται σχεδόν ακατόρθωτο. Το teaser αποκαλύπτει τη Lottie στο σήμερα, η οποία έχει το δικό της κέντρο ευεξίας. «Πήγαινε στο παρελθόν, όσο δύσκολο και αν είναι. Τι βλέπεις;», ρωτά τη Natalie. «Σκοτάδι. Το φέραμε πίσω μαζί μας». Και αυτό εξηγεί πολλά από αυτά που θα δούμε στον 2ο κύκλο.

Ο νέος κύκλος είναι αυτό που υποσχέθηκε η Ricci, τουλάχιστον στα πρώτα 3 επεισόδια. Αρχίζουν να επιβεβαιώνονται οι υποψίες μας για κανιβαλισμό, αν και βρισκόμαστε ακόμα στους πρώτους 8 μήνες της επιβίωσης της ομάδας. Το ενδιαφέρον είναι ότι γίνεται μεγαλύτερο focus στο 1996, που αντικειμενικά, είναι και αυτό που θέλουμε να δούμε περισσότερο. Τα κορίτσια κρατούν επτασφράγιστο μυστικό αυτό που έγινε εκεί, ενώ δεν γίνεται να μην αναρωτιέσαι όλη την ώρα για την εγκυμοσύνη της Shauna, που προχωρά κανονικά, αλλά δεν γίνεται αναφορά του παιδιού στο παρόν.

Jenny.Gr

Αυτή τη φορά, βλέπουμε τις γυναίκες να έχουν απομακρυνθεί στο σήμερα, με την καθεμία να βρίσκει μόνη τον δρόμο της. Παρόλα αυτά, το παρελθόν έχει επιστρέψει και εκείνες φτάνουν σε επικίνδυνα σημεία, τόσο για τη δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και για των άλλων. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο υπέροχο guest του Elijah Wood, που υποδύεται τον Walter, που θεωρεί τον εαυτό του ντετέκτιβ και βοηθά τη Misty στα σχέδιά της. Δημιουργείται μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, που θα τη βοηθήσει με απροσδόκητους τρόπους. Ελπίζουμε να γίνει και love story.

Jenny.Gr

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV στις 25 Μαρτίου, στις 23:00, Cosmote Series HD