UPDATE #NOW

Τουρκία: Μητέρα βρήκε το μωρό της 2 μήνες μετά τον σεισμό, έπειτα από τεστ DNA


JTeam

4 Απριλίου 2023

Τουρκία: Μητέρα βρήκε το μωρό της 2 μήνες μετά τον σεισμό, έπειτα από τεστ DNA
Ministry of Family and Social Services/Handout. REUTERS
Το θαύμα συνέβη 54 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό

Σχεδόν δύο μήνες μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, μια μητέρα κατάφερε να επανενωθεί με το μωρό της στα νότια της χώρας μετά από σχετικό DNA .

Η μικρή Vetin ή αλλιώς "miracle baby", ηλικίας μόλις 3,5 μηνών, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην επαρχία Hatay, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Σήμερα, το αρμόδιο υπουργείο την παρέδωσε στη μητέρα της, τη Yasemin Begdas, 54 ημέρες μετά τον σεισμό.

Η Vetin νοσηλεύτηκε αρχικά σε ένα νοσοκομείο στην Adana κι έπειτα μεταφέρθηκε με το προεδρικό αεροσκάφος στην Άγκυρα. Από τις εξετάσεις γενετικού υλικού επιβεβαιώθηκε ότι η Yasemin ήταν η μητέρα της και το παιδί επέστρεψε στην Adana. Η επανένωσή τους έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η μητέρα.

«Η επανένωση μιας μητέρας με το παιδί της είναι ένα από τα πολυτιμότερα καθήκοντα στον κόσμο», είπε η υπουργός Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων Derya Yanik.

Υπενθυμίζεται ότι από 56.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν, στην Τουρκία και τη γειτονική Συρία.

Η υπόλοιπη οικογένειά της Yasemin και της μικρής Vetin, συμπεριλαμβανομένων του πατέρα και δύο ακόμα παιδιών, σκοτώθηκε στον σεισμό.