UPDATE #NOW

Rachel Weisz: «Θέλω πλέον να ερμηνεύω ρόλους που επικεντρώνονται στη γυναικεία απόλαυση»


Κλέλια Φατούρου

4 Απριλίου 2023

Rachel Weisz: «Θέλω πλέον να ερμηνεύω ρόλους που επικεντρώνονται στη γυναικεία απόλαυση»
Η ηθοποιός μιλά για τη σειρά όπου πρωταγωνιστεί, αλλά και τους γυναικείους ρόλους που θέλει πια να ερμηνεύει

Η Rachel Weisz είναι ηθοποιός τα τελευταία 30 χρόνια, κάτοχος Όσκαρ και, πιο πρόσφατα, σεναριογράφος του remake “Dead Ringers”, που έγινε σειρά. Όλες αυτές οι δεκαετίες όμως είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Το ότι ήθελε να υποδύεται πολύπλευρες, πολυσχιδείς γυναίκες.

Ταυτόχρονα, κρατά την ιδιωτική της ζωή εντελώς ιδιωτική («κάνω απλά αυτό που λέει η λέξη και τη διαχωρίζω εντελώς από τη δουλειά, που ανήκει εξάλλου στη σφαίρα της φαντασίας») και δεν έχει καθόλου παρουσία στα social media. «Είμαι εντελώς άσχετη με την τεχνολογία και θα το έκανα σίγουρα λάθος», εξομολογείται στο Net-A-Porter.

Μιλά πάντα για την υποκριτική και αναφέρεται στους ρόλους που της δόθηκαν, αλλά και την εξέλιξη που βλέπει. «Μου δίνονταν συχνά υπεραπλουστευμένοι ρόλου γυναικών αλλά ευτυχώς αυτό αλλάζει. Εγώ αναζητώ πολύπλοκες προσωπικότητες με ιδιαίτερο σενάριο». Κάπου εδώ μπαίνει το Dead Ringers, που αν σου θυμίζει κάτι, είναι επειδή ήταν ταινία το 1988, με πρωταγωνιστή τον Jeremy Irons και σκηνοθέτη τον David Cronenberg. Η ταινία, με τη σειρά της, βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του 1977, που εμπνεύστηκε από την αληθινή ιστορία των γυναικολόγων διδύμων Stewart και Cyril Marcus.

Ναι, όπως ήδη θα μάντεψες, η Weisz υποδύεται και τους δύο ρόλους, που αυτή τη φορά θα είναι γυναίκες. «Κάθε εποχή βρίσκεται σε μία διαφορετική συζήτηση και τώρα βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερη χρονική στιγμή για τις γυναίκες. Και επειδή ήταν μία συζήτηση που ήθελα να διευρύνω, σκέφτηκα ότι έπρεπε να γίνει σειρά».

Jenny.Gr
Net-a-porter/Yulia Gorbachenko

Χρειαζόταν λοιπόν κάποια σαν την Alice Birch, που έγραψε το σενάριο για το Lady Macbeth με τη Florence Pugh, το Normal People της Sally Rooney και ένα επεισόδιο του Succession. Εκτός από ις δύο κυρίες, που συνεργάστηκαν στην ιδέα της σειράς, υπήρξε μία ομάδα σεναριογράφων, που αποτελείτο αποκλειστικά από γυναίκες. «Θέλαμε να είναι σκοτεινό, αλλά να έχει και χιούμορ. Ξεκινά με προσγειωμένο τρόπο, αλλά σιγά σιγά ξετυλίγεται η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων». Οι δίδυμες αδερφές είναι εντελώς διαφορετικές. Η Elliot ξέρει πώς να απολαμβάνει τη ζωή, το φαγητό και το σεξ, ενώ η Beverly είναι πιο κλειστή, σαν να δυσκολεύεται να χαρεί. Μοιράζονται όμως το ίδιο επάγγελμα και έχουν μία απόλυτα εξαρτητική σχέση. «Θέλαμε με την Alice να δείξουμε πώς δύο γυναίκες μπορεί να είναι απίστευτα πετυχημένες, αλλά να έχουν κατεστραμμένες προσωπικές ζωές. Γιατί αυτό είναι ρεαλιστικό».

Θυμάται τον ρόλο που της άλλαξε τη ζωή. Την Evelyn στο “The Mummy”. «Ήταν αναζωογονητικό γιατί είχε πλάκα, ήταν αθώα αλλά και μαχήτρια. Επίσης, ήταν βιβλιοθηκάριος σε ταινία δράσης». Βρίσκεται όμως και σε μία φάση, όπου θέλει επιτέλους να διασκεδάσει ακόμα περισσότερο με τους ρόλους της και να εξερευνήσει το κομμάτι απόλαυση, μαζί με όλη την πολυπλοκότητα που φέρει μία γυναίκα.

Jenny.Gr

Χαίρεται πολύ με το τεράστιο comeback του παλιού συμπρωταγωνιστή της Brendan Fraser και λίγες μέρες πριν τα Όσκαρ, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη, ήλπιζε ότι θα το πάρει αυτός. «Είναι το νέο κεφάλαιο της ζωής του. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί σε πιο γλυκό άνθρωπο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Net-A-Porter