UPDATE #NOW

Κουβέιτ: «Εικονική παρουσιάστρια» παρουσίασε δελτίο ειδήσεων (μέσω τεχνητής νοημοσύνης)


JTeam

11 Απριλίου 2023

Κουβέιτ: «Εικονική παρουσιάστρια» παρουσίασε δελτίο ειδήσεων (μέσω τεχνητής νοημοσύνης)
Yasser Al-Zayyat/AFP
Τα «Kuwait News» παρουσιάστηκαν από τη Fedha, η οποία δεν είναι πραγματικό πρόσωπο

Ένα από τα πιο διάσημα ενημερωτικά μέσα του Κουβέιτ, παρουσίασε μια εικονική παρουσιάστρια ειδήσεων, η οποία δημιουργήθηκε μέσω ΑΙ και διαβάζει ηλεκτρονικά τα δελτία ειδήσεων. Η «Fedha» όπως ονομάστηκε, είχε την όψη μιας κανονικής γυναίκας με ανοιχτόχρωμα ξανθά μαλλιά και φορούσε μαύρο σακάκι και λευκό μπλουζάκι.

«Είμαι η Fedha, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Ποιο είδος ειδήσεων προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», ακούγεται να λέει αρχικά, μιλώντας αραβικά.

Ο Abdullah Boftain, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του εντύπου και του ιστότοπου, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι μια δοκιμή των δυνατοτήτων του AI να προσφέρει «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο». Πρόσθεσε επίσης ότι η Fedha θα μπορούσε να υιοθετήσει την προφορά του Κουβέιτ και να παρουσιάζει δελτία ειδήσεων στο Twitter.

«Το "Fedha" είναι ένα δημοφιλές, παλιό όνομα του Κουβέιτ που αναφέρεται νοηματικά στο ασήμι, το μέταλλο. Πάντα φανταζόμαστε τα ρομπότ με ασημένιο και μεταλλικό χρώμα, οπότε συνδυάσαμε αυτά τα δύο», δήλωσε ο Boftain.

Με πληροφορίες από aljazeera