UPDATE #NOW

Tiny Beautiful Things: Η σειρά που σου δείχνει πόσο εύκολο είναι να απομακρυνθείς από τον εαυτό σου


Κλέλια Φατούρου

11 Απριλίου 2023

Tiny Beautiful Things: Η σειρά που σου δείχνει πόσο εύκολο είναι να απομακρυνθείς από τον εαυτό σου
Η σειρά που μπορείς να δεις και στο Disney+

«Πώς απομακρύνθηκα τόσο πολύ από τον εαυτό που ονειρευόμουν να γίνω;». Η Clare είναι μία γυναίκα που θα κλείσει τα 50 σε λίγες μέρες. Μεγάλωσε φτωχικά με τον αδερφό και τη μητέρα της, που έχασε από καρκίνο, πριν καν τελειώσει το Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε βαρύ πένθος, με τα αδέρφια να παίρνουν ναρκωτικά για να το διαχειριστούν, ένας γάμος και ένα διαζύγιο σε πολύ νεαρή ηλικία και απόσταση από έναν πατέρα που ήταν αλκοολικός και κακοποητικός.

Σήμερα, η Clare προσπαθεί να σώσει τον δεύτερο γάμο της, να καταλάβει την οργισμένη έφηβη κόρη της και να ξαναβρεί τον εαυτό της, μέσα από το ταλέντο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Το γράψιμο. Το οποίο όμως βρίσκει τον τρόπο να γλιστρήσει ξανά στη ζωή της, μέσα από τη στήλη για συμβουλές σε αναγνώστες, "Dear Sugar". Μόνο που η ίδια έχει μία διαλυμένη ζωή και νιώθει ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που θα μπορούσε να δώσει συμβουλές.

Η σειρά "Tiny Beautiful Things", που ξεκίνησε από το Hulu και τώρα προβάλλεται και μέσα από το Disney+ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Cheryl Strayed, μία συλλογή άρθρων από τη στήλη της Dear Sugar. Εκεί μοιραζόταν ανοιχτά τις δικές της εμπειρίες με τους εθισμούς και το πένθος και αυτό είναι που τη διαφοροποίησε. Ότι δεν συμβούλευε, αλλά βοηθούσε μέσα από τις προσωπικές ιστορίες της.

Το 2014, η ταινία "Wild" με τη Reese Witherspoon ήταν επίσης μία κινηματογραφική ιστορία για τη ζωή της Strayed. Είναι εκείνη που ανέλαβε το Tiny Beautiful Things, με την εταιρία παραγωγής της, Hello Sunshine. Και σήμερα βλέπουμε «τη ζωή που θα μπορούσα να είχα κάνει, αν επέλεγα διαφορετικά». Ο πυρήνας όμως είναι κοινός. Πώς είναι να φτάνεις στα μισά της ζωής, κουβαλώντας ένα ανοιχτό τραύμα, και μία δυσκολία στο να αποδεχθείς τον εαυτό σου και όλα τα άσχημα που έχουν συμβεί;

Η σειρά "Tiny Beautiful Things" είναι μία ακόμα υπέροχη προσθήκη στη λίστα με εκείνες που μιλούν για αληθινές ιστορίες γυναικών. Για γυναίκες που είναι άνω των 30-35, που δεν έχουν τίποτα λυμένο στη ζωή τους, που παλεύουν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Που πηγαίνουν σε ψυχολόγο, που δεν τα προλαβαίνουν όλα, που δεν έχουν πολλή διάθεση για σεξ, που έχουν διάθεση αλλά ίσως όχι με αυτόν που παντρεύτηκαν, που μισούν τον εαυτό τους.

Η Kathryn Hahn είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του γιατί το Hollywood έδινε πάντα δεύτερο ρόλο σε γυναίκες που δεν έμοιαζαν με μοντέλα, υποδυόμενες τις ατσούμπαλες κολλητές. Η Hahn μπορεί να κάνει τα πάντα. Να είναι η μαμά που πλακώνεται με την κόρη της, η γυναίκα που γίνεται τύφλα από μαργαρίτες και κάνει σεξ στις τουαλέτες, η βασανισμένη συγγραφέας που επιστρέφει στο νεανικό της όνειρο, η τύπισσα με τα boho outfits και τα ατίθασα μαλλιά.

Jenny.Gr

Η σειρά κάνει συνέχεια flashback στο παρελθόν, στην εποχή που διαμόρφωσε την Clare. Η απώλεια της μητέρας της, που ήταν και ο μοναδικός κηδεμόνας, η άρνηση, το σεξ ως μέσο διαφυγής από την πραγματικότητα, η μητρότητα, το σπουδαίο συγγραφικό ταλέντο της. Η Sarah Pidgeon υποδύεται τη νεότερη εκδοχή της Clare, εξίσου καθηλωτικά, και περιμένουμε την ανακοίνωση του 2ου κύκλου, που θα εξηγήσει ακόμα περισσότερα.