UPDATE #NOW

How to adult: Οι σκληρές αλήθειες της ενήλικης ζωής που θα θέλαμε να ξέραμε νωρίτερα


JTeam

13 Απριλίου 2023

How to adult: Οι σκληρές αλήθειες της ενήλικης ζωής που θα θέλαμε να ξέραμε νωρίτερα
Τελικά, είναι το παν ο έρωτας; Ό,τι δίνεις, παίρνεις; Οι χρήστες του Reddit τα έβαλαν κάτω και μοίρασαν γνώση (έστω και καθυστερημένα)

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι, με μία φωνή, αυτό είναι πως η ενήλικη ζωή δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιμέναμε. Αλλιώς τη φανταζόμασταν, ήμασταν γεμάτοι όνειρα κι αισιοδοξία – μέχρι την πρώτη γερή σφαλιάρα. Για κάποιους, ήρθε την ημέρα που κοίταξαν τον τραπεζικό τους λογαριασμό κατά τύχη, για να δουν ότι είχαν ξεμείνει από λεφτά. Άλλοι, λένε πως ήταν την πρώτη φορά που αναγκάστηκαν να πάρουν οι ίδιοι τον γιατρό τηλέφωνο, για να κλείσουν ραντεβού.

Οι χρήστες του Reddit, μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες. Παρακάτω, θα δούμε 11 σκληρές αλήθειες που εύχονται να ήξεραν νωρίτερα στη ζωή και, ειλικρινά, ταυτιζόμαστε μαζί τους.

  • «Η οικογένειά σου δεν είναι όσο τέλεια πίστευες, και μπορείς να κρατήσεις απόσταση από συγγενείς που δεν συμπαθείς».
  • «Δεν παίρνεις πάντα αυτό που δίνεις. Δούλευα σαν το σκυλί για δουλειές που δεν μου έδιναν τίποτα, έκανα τεράστιες θυσίες για συντρόφους και φίλους και, γενικά, όλο έκανα πίσω για να μείνω πίσω, ξανά και ξανά. Γι’ αυτό λένε να προσπαθείς εξυπνότερα, όχι περισσότερο, και πάντα να ξέρεις την αξία σου».
  • «Οι άνθρωποι που φαίνεται ότι τα ξέρουν όλα, είναι πάντα οργανωμένοι και συγκροτημένοι, απλώς ακολουθούν ένα πρόγραμμα. Κανείς δεν έχει τις απαντήσεις. Κανείς μας δεν ξέρει τι κάνει. Απλώς, είτε έχουμε μία ρουτίνα, είτε όχι».
  • «Το να μην είσαι ελκυστική σύμφωνα με τα πρότυπα ομορφιάς, είναι πραγματικό εμπόδιο, αν είσαι γυναίκα. Και ο τρόπος που σου συμπεριφέρονται έχει την στήριξη της κοινωνίας, επειδή “ως γυναίκα”, φταις που έχεις αυτήν την εμφάνιση. Επίσης, όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες, τόσο πιο αόρατες γίνονται στην κοινωνία».
  • «Υπάρχει κόσμο που θα προχωρήσει μπροστά, απλώς επειδή γεννήθηκε μες στα προνόμια – και το περισσότερο που μπορώ να κάνω εγώ, είναι να δουλέψω σκληρά και να προσευχηθώ για το καλύτερο».
  • «Μπορεί να είσαι πραγματικά καλός άνθρωπος, και να σου φέρονται απαίσια. Το “ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα” είναι πολύ σπάνιο. Τις περισσότερες φορές, όταν είσαι με κάποιον, δεν είσαι και πολύ χαρούμενος, απλώς προσαρμόζεσαι. Οι σχέσεις και οι φιλίες θέλουν πολλή προσπάθεια, και πρέπει να είσαι έτοιμος να αφήσεις τους άλλους να απομακρυνθούν από σένα, χωρίς να το πάρεις προσωπικά. Κάποιοι απλώς δε διατίθενται να κάνουν τον κόπο και να σε βρουν στη μέση».
  • «Ο έρωτας δεν είναι το παν».
  • «Δεν ευθύνεσαι για την εικόνα που πλάθουν οι άλλοι στο μυαλό τους για εσένα».
  • «Κανείς δε σε σκέφτεται όσο νομίζεις. Οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και απλώς προσπαθούμε να βγάλουμε τη μέρα. Που, εντάξει, έχοντας αυτό κατά νου μπορείς να ξεπεράσεις ευκολότερα τις ντροπιαστικές στιγμές σου, αλλά πρέπει να μάθεις και να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, αλλά και τα όριά σου».
  • «Τα ζόρια των άλλων δε θα γίνουν ποτέ δικά σου, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα ψυχικής υγείας».
  • «Όσο καλός κι αν είσαι στη δουλειά σου, όσο κι αν προσπαθείς, ό,τι κι αν κάνεις για να σε προσέξουν και να σε εκτιμήσουν, μερικές φορές ο εργοδότης σου απλώς δε νοιάζεται, και η προαγωγή ή η αύξηση θα δοθούν στον δημοφιλέστερο εργαζόμενο που όλοι συμπαθούν, επειδή απλώς τους κάνει να περνάνε καλά».