UPDATE #NOW

Bama Rush: Το viral TikTok trend για τα κορίτσια που μπαίνουν σε αδελφότητες, έγινε ντοκιμαντέρ- «Οι Kardashians σε Hunger Games»


Κλέλια Φατούρου

5 Μαΐου 2023

Bama Rush: Το viral TikTok trend για τα κορίτσια που μπαίνουν σε αδελφότητες, έγινε ντοκιμαντέρ- «Οι Kardashians σε Hunger Games»
Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στις 23 Μαΐου από το (πρώην HBO) Max

Τον Αύγουστο του 2021, χιλιάδες νεαρές γυναίκες ξεκίνησαν τη διαδικασία της επιστράτευσής τους σε αδελφότητες του Πανεπιστημίου τους. Στις Η.Π.Α., υπάρχει αυτή η παράδοση όπου οι πρωτοετείς φοιτητές περνούν μία εβδομάδα με διάφορες δοκιμασίες, στις οποίες υποβάλλονται προκειμένου να μπουν σε κάποια αδελφότητα (αυτές με τα ελληνικά αρχικά).

@thelexijalapeno WORK WEEK STARTS NOW #bamarush #rushweek #ilytxaphi #ivyleague #workweek #rush ♬ sunet original - Raluca Dumitru

@eggmcmuffinofficial This varies across schools, but these are my recommendations as a former recruitment counselor! Lmk if I should make a video on what I WOULD recommend wearing #sororityrecruitmenttips #sororityrecruitment101 #sororitycheck #bamarush #sororityrecruitment #bamarushtok #ugarecruitment #ugarushtok #ugarush #alphagam #phimu #kappadelta #trisigma #aka #dst #panhellenicpresident #panhelleniccouncil #trideltatiktok #tridelta #aphi #deltazeta #chiomega #deltazetasorority #deltagammalife #deltagamma #aoii ♬ Don’t Blame Me - Taylor Swift

Με αφορμή το Πανεπιστήμιο της Alabama εκείνο το καλοκαίρι, ξεκίνησε ένα TikTok trend που έγινε viral και έδειχνε βίντεο με τις εμπειρίες των κοριτσιών που ήθελαν να ανήκουν σε μία κοινότητα και «να γίνουν γυναίκες». Τα "Fit Checks", ενημέρωση για το αν πέρασαν στην επόμενη φάση και όλη η διαδικασία που διαρκεί μία εβδομάδα και υποδέχεται 2.500 κορίτσια σε 19 αδελφότητες. Το TikTok είχε τουλάχιστον 2 δις views και το hashtag ήταν το #Bamarush.

Το καλοκαίρι του 2022, η σκηνοθέτρια Rachel Fleit πήρε την κάμερά της και ακολούθησε 4 νέες γυναίκες που ετοιμάζονταν για να μπουν στο δικό τους Πανεπιστήμιο, περνώντας όλες τις δοκιμασίες. Θα εξηγηθεί ο ελληνικός τρόπος ζωής που ακολουθούν (εξ ου και τα ελληνικά αρχικά) αλλά και η μάχη που δίνουν τα κορίτσια για να τα καταφέρουν, λίγο πριν ξεκινήσει η ενήλικη και φοιτητική τους ζωή. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ντοκιμαντέρ "Bama Rush", η Fleit εξερευνά τη συναισθηματική πολυπλοκότητα και όσα διακυβεύονται στο να ανήκεις σε κάτι τόσο σημαντικό που αφορά τη μετάβαση στο να είσαι γυναίκα. Συνεπώς, όλες οι σκοτεινές πλευρές μερικών δοκιμασιών που μάλλον δεν θα έπρεπε να υπάρχουν το 2023.

Με το που κυκλοφόρησε το trailer του ντοκιμαντέρ, το Twitter πήρε φωτιά, ξέροντας το viral TikTok trend, συγκρίνοντας τις κοπέλες με τις Kardashians που συναντούν τα Hunger Games. Στις 23 Μαΐου, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τον όχι και τόσο μαγικό κόσμο των sororities στα αμερικανικά πανεπιστήμια, από το Max (πρώην HBO Max).