UPDATE #NOW

Eurovision 2023: Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό


JTeam

10 Μαΐου 2023

Eurovision 2023: Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό
Instagram/ eurovision
Ανάμεσά τους η Σουηδία που είχε κερδίσει από την αρχή τις εντυπώσεις

Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε ο ο πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision με φαντασμαγορικά σκηνικά και παρουσίες. Μέσα από εντυπωσιακά φώτα και σκηνικά και με τους eurofans να ζητοκραυγάζουν για τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, ολοκληρώθηκε .

H εκπρόσωπος της Σουηδίας Loreen θεωρείται από την αρχή μεγάλο φαβορί για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου ενώ μένει να μάθουμε ποιες ακόμη χώρες θα περάσουν αφού διαγωνιστούν στον β΄ημιτελικό την Πέμπτη. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα με την Κύπρο, τις οποίες ωστόσο τα στοιχήματα επιμένουν να βγάζουν εκτός τελικού.

Ο ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος αναμένεται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Fake Club», στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους και έκανε την παραγωγή. Το τραγούδι «What They Say», το οποίο θα ακούσουμε στη σκηνή της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ, αποτελεί δική του σύνθεση και γράφτηκε όταν ήταν 14 ετών.

«Το τραγούδι συνδυάζει πολλά είδη μουσικής. Είναι μια μπαλάντα, που είναι συναισθηματική, αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ένας ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους», είπε στην ΕΡΤ ο Βίκτωρ Βερνίκος, αποκαλύπτοντας ότι μιλά για την πρώτη φορά που ένιωσε άγχος πολύ έντονα. Ο Βίκτωρ Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και στα 16 του είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στην επιλογή του Βίκτωρα Βερνίκου κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία μετείχε στη διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού της Eurovision 2023 για πρώτη φορά.

Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2023 είναι οι εξής:

  1. Κροατία
  2. Μολδαβία
  3. Ελβετία
  4. Φινλανδία
  5. Τσεχία
  6. Ισραήλ
  7. Πορτογαλία
  8. Σουηδία
  9. Σερβία
  10. Νορβηγία

Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.