UPDATE #NOW

Έτσι εξηγείται το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, σύμφωνα με Αυστραλό επιστήμονα


JTeam

11 Μαΐου 2023

Έτσι εξηγείται το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, σύμφωνα με Αυστραλό επιστήμονα
Unsplash
Πρωταγωνιστής ιστοριών με εξωγήινες δυνάμεις, το "Τρίγωνο του Διαβόλου" μάλλον δεν είναι όσο μυστηριώδες θα θέλαμε

Επιστήμονας από την Αυστραλία λέει πως ανακάλυψε τι συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων - τον πρωταγωνιστή αστικών μύθωνα και ιστοριών για στοιχειωμένα νερά, το μέρος εκεί, στον βορειοδυτικό Ατλαντικό, που όλοι γνωρίζουμε από τα ναυάγια και τις εξαφανίσεις αεροσκαφών.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φλόριντας, Βερμούδων και Πουέρτο Νίκο. Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν γρήγορα κι απροειδοποίητα, το βάθος της θάλασσας δεν είναι σταθερό - το ίδιο και το επίπεδο της στάθμης του νερού. Κι όσα έχουν συμβεί, του έχουν χαρίσει το ψευδώνυμο «Τρίγωνο του Διάβολου».

Ο Karl Kruszelnicki, όμως, έρχεται να μας χαλάσει τον μύθο, να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα και να εξηγήσει ότι τελικά, δεν υπάρχουν ούτε εξωγήινες δυνάμεις, ούτε φαντάσματα - είναι «ζήτημα πιθανοτήτων», είπε στο Popular Mechanics.

«O αριθμός πλοίων κι αεροσκαφών που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ίδιος με οποιοδήποτε άλλος μέρος στον κόσμο, από άποψη ποσοστών», έλεγε το 2017. Τώρα, επανέφερε τις απόψεις του κι εξήγησε ότι το ανθρώπινο λάθος σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες βρίσκονται πίσω από τις εξαφανίσεις που δημιούργησαν τους θρύλους.

Δεν είναι ο πρώτος που το λέει, βέβαια. Ήδη, από ο 2010, το National Oceanic and Atmospheric Association (NOAA) των ΗΠΑ, έλεγε πως «δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων, από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του ωκεανού που αποτελεί πέρασμα».