UPDATE #NOW

Ο Timothée Chalamet έγινε Chanel Boy: Μιλά για τα signature μαλλιά του, το στιλ του και τον Scorsese


Κλέλια Φατούρου

16 Μαΐου 2023

Ο Timothée Chalamet έγινε Chanel Boy: Μιλά για τα signature μαλλιά του, το στιλ του και τον Scorsese
Chanel Official
Ο οίκος Chanel επέλεξε τον Timothée Chalamet για το πρόσωπο της καμπάνιας Bleu de Chanel

Το beauty νέο που μάς απασχολεί τις τελευταίες μέρες είναι η νέα καμπάνια της Chanel, για το άρωμα Bleu de Chanel. Ο λόγος είναι το πρόσωπο του Timothée Chalamet και η σκηνοθεσία του Martin Scorsese. Ο ηθοποιός μίλησε στην αμερικανική Vogue για αυτό το project, τι σημασία είχε το Chanel No5 στη ζωή του, πώς επιλέγει τα ρούχα του και γιατί δεν αποκαλύπτει τα μυστικά των τέλειων μαλλιών του.

«Δεν έχω μυστικό. Όπως ξυπνήσω. Απλά έχω κληρονομήσει τα μαλλιά του πατέρα μου». Την αγάπη του όμως για τα αρώματα Chanel την έχει πάρει από τη γιαγιά του. «Θυμάμαι το Νο 5, που το είχε πάρει δώρο γενεθλίων στην αδερφή μου. Ήταν μία γυναίκα απίστευτα κομψή, με έναν υπόγειο τρόπο».

Μυρίζει το δικό του Bleu de Chanel στον καρπό του, που αναδύει σανδαλόξυλο, αλλά παραδέχεται ότι δεν είναι άνθρωπος των αρωμάτων. Τα φυλά για συγκεκριμένες περιστάσεις. «Ακόμα και οι φίλοι μου που δεν ασχολούνται με τη μόδα ή την ομορφιά, ενθουσιάστηκαν όταν τους είπα ότι θα σκηνοθετήσει ο Scorsese την καμπάνια. Ο άνθρωπος ζει και αναπνέει για τη σκηνοθεσία. Είχαμε μερικές πολύ ενθουσιώδεις συζητήσεις μέσω Zoom».

Την τελευταία φορά που έγινε τόσο μεγάλο buzz γύρω από Chanel καμπάνια, ήταν το 2004 όταν ο Baz Luhrmann σκηνοθέτησε την πρωταγωνίστριά του, Nicole Kidman. Δύο ηθοποιοί που είναι ικανοί να ταράξουν τα νερά τόσο της μόδας όσο και της υποκριτικής.

Ο Chalamet διανύει μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Τον Νοέμβριο θα δούμε το 2ο μέρος της τριλογίας Dune, ενώ τον Δεκέμβριο βγαίνει επιτέλους το Wonka, σε σκηνοθεσία του Paul King. Πώς και είπε ναι σε έναν τέτοιο ρόλο; «Με γοήτευσε το ότι θα το δει ένα κοινό που είναι νεαρό και καθόλου κυνικό. Σε μία εποχή τόσο έντονης πολιτικής ρητορικής, όπου ακούμε μόνο άσχημες ειδήσεις, η σοκολάτα ακούστηκε εξαιρετική ιδέα».

Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι στις αρχές του καλοκαιριού, ξεκινά τα γυρίσματα για την αυτοβιογραφία του Bob Dylan. Θα ηχογραφήσει ο ίδιος τα φωνητικά, πράγμα για το οποίο προετοιμάζεται πάρα πολύ καιρό. Για να μάς πείσει και το μουσικοχορευτικό του ταλέντο, μάς προτείνει να δούμε τη σχολική παράσταση Cabaret, που υπάρχει στο YouTube και πήρε πολύ καλές κριτικές από τους New York Times.

Όσο για τη σχέση του με τη μόδα, δεν αποκαλύπτει αν δουλεύει με στιλίστα, αλλά κάνει σίγουρα screenshots από τα αγαπημένα του runway looks. «Αυτό που λειτουργούσε παλιά για εμένα, ήταν τα γυναικεία ρούχα στο Topshop». Έχει αποδέιξει εξάλλου ότι για εκείνον, μόδα είναι το mix and match και ποιος μπορεί να ξεχάσει το κόκκινο jumpsuit χωρίς πλάτη;

Διαβάστε τη συνέντευξη στη Vogue