UPDATE #NOW

Donald Trump: «Τώρα που σκότωσα τις αμβλώσεις στις Η.Π.Α., θα βρούμε μία συμφέρουσα λύση για όλους»- Μάς κοροιδεύει;


Κλέλια Φατούρου

18 Μαΐου 2023

Donald Trump: «Τώρα που σκότωσα τις αμβλώσεις στις Η.Π.Α., θα βρούμε μία συμφέρουσα λύση για όλους»- Μάς κοροιδεύει;
Instagram/Donald trump
Ο Trump μάς κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας

Αν και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο για τον Trump για την εξαθλίωση στην οποία έφτασαν οι Η.Π.Α., μετά την ακύρωση του νόμου Roe v. Wade και την απαγόρευση των αμβλώσεων, έχει σίγουρα τεράσιο μερίδιο ευθύνης. Μπορεί να αποφασίστηκε πριν από 11 μήνες, από το συντηρητικό lobby του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αλλά ο Donald μας έβαλε τα θεμέλια.

Όταν ξεκίνησε την εκστρατεία για την Προεδρία του, είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ορίσει δικαστές που θα φέρουν το αποτέλεσμα που είδαμε στις 24 Ιουνίου της περσινής χρονιάς. Προφανώς και πήρε όλα τα εύσημα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «πέτυχε όλα όσα υποσχέθηκε».

Εμείς βλέπουμε τις Η.Π.Α να καταρρέουν και να επιστρέφουν στον Μεσαίωνα, με πολιτείες να απειλούν με θανατική ποινή της γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση και ο Trump το βλέπει ως το σπουδαιότερο έργο του. Σήμερα επιστρέφει με νέες, ακατανόητες δηλώσεις, που δεν έχουν συνοχή και δεν ξέρουμε τι θέλει να πει. Κλασικός Trump δηλαδή.

«Μετά από 50 χρόνια αποτυχίας, με κανέναν να πλησιάζει στο να τα καταφέρει, σκότωσα τον Roe v. Wade. Αν και σοκαρίστηκαν πολλοί, το κίνημα Pro Life είναι επιτέλους σε θέση να κάνει διαπραγματεύσεις απέναντι σε εκείνους που είναι διατεθειμένοι να σκοτώνουν παιδιά, ακόμα και μετά τον 9ο μήνα. Χωρίς εμένα, δεν θα υπήρχαν 6, 10 ή 15 εβδομάδες. Σ'ευχαριστώ Πρόεδρε Trump!», είπε στον εαυτό του.

Προφανώς και αυτή η ανακοίνωση βασίζεται σε ψέματα, εφόσον δεν ισχύει αυτό που λέει για τις αμβλώσεις στον 9ο μήνα. Αυτό όμως που προκαλεί σύγχυση, είναι ότι υπόσχεται ότι όταν ξαναβγεί (ελπίζουμε ποτέ), θα φτιάξει μία νέα συμφωνία, που θα ικανοποιεί τους πάντες. «Τώρα είμαστε στη θέση όπου θα βγει κάτι με το οποίο θα συμφωνεί όλη η χώρα, και αυτό θα συμβεί επειδή σας απάλλαξα από τον Roe v. Wade».

Το αστείο του πράγματος είναι ότι οι Η.Π.Α. διανύουν μία εποχή με στρατόπεδα, με ακραίες απόψεις και με ανθρώπους που δεν συμφωνούν σε τίποτα. Και αν βάλεις στην ίδια πρόταση τις λέξεις Trump και αμβλώσεις, δεν περιμένεις ένα αποτέλεσμα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.