UPDATE #NOW

Στις ΗΠΑ, αστυνομικός πυροβόλησε 11χρονο αγοράκι που είχε καλέσει την Άμεση Δράση για βοήθεια


JTeam

1 Ιουνίου 2023

Στις ΗΠΑ, αστυνομικός πυροβόλησε 11χρονο αγοράκι που είχε καλέσει την Άμεση Δράση για βοήθεια
Εντωμεταξύ, η Αμερική δεν είναι και τόσο μακριά

Κάθε μέρα που περνά, το αμερικανικό όνειρο γίνεται περισσότερο εφιάλτης κι η αστυνομική βία, κανονικότητα. Στο Mississippi, αστυνομικός πυροβόλησε 11χρονο αγοράκι, τον Aderrien Murry, που είχε καλέσει την άμεση δράση για βοήθεια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του μικρού, Carlos Moore, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι τους έπειτα από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Κατά τη διάρκεια τσακωμού μεταξύ των γονιών του Aderrien, η μητέρα του τού έδωσε το τηλέφωνο για να καλέσει βοήθεια.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, τους είπαν πως ο κακοποιητής είχε φύγει από την πίσω πόρτα και ήταν άοπλος. Ζήτησαν από όλους να βγουν από το σπίτι με τα χέρια ψηλά, αλλά όταν ο Aderrien έστριψε στη γωνία του σαλονιού, δέχθηκε πυροβολισμό.

«Γιατί με πυροβόλησε; Τι έκανα;», ρωτούσε ξανά και ξανά σύμφωνα με τη μητέρα του.

Το παιδί οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και, αμέσως, τον συνέδεσαν σε αναπνευστήρα. Υπέστη κατάρρευση πνεύμονα, κάταγμα πλευρών και σχισμένο συκώτι εξαιτίας των πυροβολισμών, αλλά πήρε εξιτήριο πέντε μέρες μετά.

Μιλώντας στο Good Morning America, ο Aderrien είπε ότι τον πυροβόλησαν ενώ είχε τα χέρια πίσω από το κεφάλι – δεν αποτελούσε κίνδυνο για κανέναν. «Το ένιωσα σαν Taser, σαν μία δυνατή μπουνιά στο στήθος. Αιμορραγούσα – αιμορραγούσα από το στόμα. Μετά, θυμάμαι να λέω ένα τραγούδι».

Λίγες ημέρες μετά, η οικογένειά του μήνυσε την πόλη της Indianola, τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον αξιωματικό που φέρεται να πυροβόλησε τον 11χρονο, έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κι αν αυτό το περιστατικό σε εξοργίζει, να θυμάσαι ότι είναι απλώς ένα από τα πολλά. Να θυμάσαι, επίσης, ότι η Αμερική δεν είναι τόσο μακριά και όσα συμβαίνουν εκεί, σε αφορούν.