UPDATE #NOW

Μία ΤikToker έκανε viral την ετοιμοθάνατη γιαγιά της. Τελικά, ανεβάζουμε ό,τι θελουμε στα social;


JTeam

7 Ιουνίου 2023

Μία ΤikToker έκανε viral την ετοιμοθάνατη γιαγιά της. Τελικά, ανεβάζουμε ό,τι θελουμε στα social;
Μία εγγονή, μία γιαγιά που αποφάσισε να κάνει ευθανασία, και η γνώμη του καθενός στα σχόλια

Όσοι έχουμε υπάρξει αρκετά τυχεροί, ώστε να περάσουμε χρόνια με τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, μπορούμε να συμφωνήσουμε πως τους έχουμε τεράστια αδυναμία - το κρατάμε αυτό. Κρατάμε, επίσης, ότι το TikTok είναι ένα μέρος παράξενο, στο οποίο μπορείς να βρεις τα πάντα - από μωρά κοάλα που κάνουν τούμπες, μέχρι σοβαρά βίντεο για πολιτική. Αν αναρωτιέσαι τι σχέση έχουν αυτά τα δύο, είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι μία influencer ποστάρει για τη γιαγιά της, η οποία αποφάσισε να κάνει ευθανασία.

H Ali Tate Cutler αποκάλυψε ότι η γιαγιά της, ένας από τους αγαπημένους της ανθρώπους στον κόσμο, διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Επειδή δεν ήθελε να ταλαιπωρηθεί και προτίμησε να διαλέξει η ίδια τον τρόπο που θα φύγει από τη ζωή, λοιπόν, η ευθανασία ήταν μονόδρομος.

@alitatecutler Someone in my comments asked me what her advice would be for a life well lived. This is what she said 🥹 #euthanasia #finalfarewell #ondying ♬ multiverse - Maya Manuela

Τα βίντεο έγιναν viral, ανάρτησε ακόμη και TikTok από την τελευταία φορά που πήγαν για φαγητό - το συγκεκριμένο, έχει 13 εκατομμύρια views. Όπως είναι επόμενο, ενώ κάποιοι συγκινήθηκαν, άλλοι θεώρησαν ότι η Cutler το είχε παρακάνει. «Γιατί να το κάνεις δημόσια όλο αυτό;», έγραψε κάποιος. «Ώρα να πετάξω το κινητό μου από το παράθυρο», κάποιος άλλος.

@alitatecutler I have so many emotions right now but all im focused on is making this the most memorable week for her #euthanasia #ondying #lastsupper #finalfarewell #grandma ♬ multiverse - Maya Manuela

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως από τα lockdowns κι έπειτα, δεν θεωρείται και τόσο κουλ το να βγάζεις όλη σου τη ζωή στα σόσιαλ. Αυτή η ιστορία, ωστόσο, είναι διαφορετική. Είναι 2023 και, επιτέλους, μιλάμε για την ευθανασία και κάνουμε άβολες μεν, απαραίτητες δε, συζητήσεις για τον θάνατο.

Όπως έγραψε άλλωστε στο Τwitter η συγγραφέας Αshley Reese: «Είναι πράγματι καλό να μάθει περισσότερος κόσμος πως μπορείς να επιλέξεις το τέλος της ζωής σου και, ίσως, χρειάζεται να αναλογιστείς τους λόγους που θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι ντροπιαστικό και θα έπρεπε να παραμείνει κρυφό. Κάνε ό,τι θέλεις, αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να μοιράζεται μία γυναίκα το ταξίδι της γιαγιάς της προς το τέλος».

TAGS